Donderdag 23.03.23 | 22.43 uur

v.v. Buitenpost - SC Genemuiden 0-2 (0-2)

Periodetitel voor Sportclub Genemuiden

De tweede periode in de 4e Divisie B is voor Sportclub Genemuiden. De 0-2 overwinning bij v.v. Buitenpost was voor de spelersgroep en staf de laatste hobbel die genomen moest worden. Na afloop werd dit niet onder stoelen of banken gestoken en uitbundig gevierd in de gasten kleedkamer van v.v. Buitenpost.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten, In de 1e helft had Sportclub Genemuiden schijnbaar moeite met het toch wel zware natuurgrasveld van Buitenpost. Het kreeg wel een aantal mogelijkheden maar ook de thuisploeg was een aantal keren gevaarlijk dicht bij een treffer. De straffe wind hielp ook niet echt mee, al mag dit natuurlijk niet als excuus aangedragen worden. Niet alleen Sportclub Genemuiden, maar ook de thuisploeg had hier last van.

Het was Buitenpost die in de 1e helft vanaf de aftrap de toon zette. Zo waren Youri Sletering en Rik Weening de spelers die doelman Hidde Streutker het leven probeerden zuur te maken. Sam Wormmeester mocht het veel later ook proberen, met een geplaatst afstand schot lukte het ook hem niet om doelman Streutker te verrassen. Sportclub Genemuiden kon hier niet echt veel tegen overstellen, het kwam en mondjesmaat uit en kansen werden er amper gecreëerd. Na ruim een half uur spelen Was het Rens van Benthem die als eerste een goede mogelijkheid kreeg, zijn schot ging over. Osama Ben Kaddour en in de rebound Arend van de Wetering hadden het geluk ook niet mee, voor rust zou er dan ook niet gescoord worden.

Sportclub Genemuiden wist wat het te doen stond In de 2e helft, de druk werd opgevoerd en de jacht naar doelpunten in gezet. De kopbal van Jens Jurn Streutker na een voorzet van Noureddine Boutzamar was de aanloop naar meer, de bal ging er weliswaar niet in maar de toon was gezet. Een kleine tien minuten later was het dan ook raak, in de omschakeling was het Rens van Benthem die Sportclub Genemuiden op voorsprong zette. Na goed voorbereidend werk van Yoran Popovic mocht hij vrij doorlopen en met een geplaatst schot werd de goed keepende doelman Kevin van der Meulen verslagen.

Dat spelers geblesseerd uitvallen tijdens een wedstrijd is algemeen bekend, bij de arbitrage gebeurd dit wat minder vaak. Toch overkwam dit assistent-scheidsrechter Max Koolhaas tijdens de wedstrijd, hierdoor was Scheidsrechter Maarten Spoon genoodzaakt om de wedstrijd stil te leggen. Gelukkig duurde dit oponthoud slechts 20 minuten, in de persoon van Hessel Soldaat werd een vervanger gevonden en kon de resterende speeltijd worden afgewerkt.

De achterstand dwong Buitenpost om wat meer risico te nemen, een viertal wissels werden binnen de lijnen gebracht om het tij alsnog te doen keren. Rik Weening kreeg hiervoor nog wel de beste mogelijkheid, toch lukte het hem niet om in een wirwar van spelers Buitenpost langszij te brengen.

Na zijn eerste treffer was het Rens van Benthem die de overwinning definitief voor Sportclub Genemuiden opeiste, een lange hoge bal vanaf de middenlijn gegeven door Bart Jan Brouwer nam hij perfect aan. Zette doelman Kevin van der Meulen op het verkeerde been en de 0-2 was daar. Met de tijd die nog restte kon Sportclub Genemuiden weinig meer gebeuren, bij het goed verwerende Buitenpost leek de geest uit de fles. De 2e periode was binnen voor Sportclub, een mooie opsteker voor het gehele team.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 27.02.23 | 16.33 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21848 s