Vrijdag 24.03.23 | 10.18 uur

Zawrtsluis verliest degradatiekraker met 1-3

DESZ wederom puntloos in thuiswedstrijd tegen VSCO

Zaterdag 4 maart 2023 speelde DESZ een thuiswedstrijd tegen VSCO uit Oosterwolde. Een wederom belangrijke wedstrijd voor DESZ aangezien VSCO een directe concurrent is in de strijd tegen degradatie. Drie punten zijn dus meer dan welkom voor de Sluzigers.

De mannen van DESZ startte aardig en probeerden met veel druk vooruit VSCO snel op een achterstand te zetten. Dit lukte al bijna in de 6e minuut.

Westerveen zette goed druk op de centrale verdediger van VSCO, waardoor de bal bij Naberman belandde. Hij passeerde zijn tegenstander en probeerde met een listig lobje de keeper te verschalken. Echter tikte de keeper de bal via de lat over het doel. Tien minuten later kon DESZ de volgende goede kans bijschrijven. Na een prima combinatie werd Kuurman weggestoken. Hij legde de bal goed breed op Westerhuis die de bal vrij voor het inschieten had, maar helaas miste.

Na een goede eerste 20 minuten was de stand nog 0-0.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde DESZ op dezelfde voet door te gaan wat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden, maar geen echte kansen. Tot de 45e minuut. Makkink wordt de diepte in gestuurd, maar zijn strakke lage voorzet wordt door iedereen gemist.

De bekende voetbalwet ontvouwt zich dan: Als je ze zelf niet maakt, krijg je ze tegen. Dit gebeurde in de 47e minuut. Onnodig balverlies zorgt voor een counter door VSCO, waarna de spits na een voorzet vrij binnen kan koppen: 0-1.

Na rust gaat DESZ op zoek naar de gelijkmaker en komt VSCO niet echt aan voetballen toe.

DESZ heeft veelal de bal, maar dit leidt niet tot grote kansen. In de 61e minuut kan DESZ de volgende grote kans tot doelpunt bekronen. Een goede corner van Kuurman wordt bij de 2e paal neergelegd, belandt bij Akkerman op de voet, maar wordt op de lijn geblokt. Twee minuten later ligt de bal in het net van DESZ.

Een foute kaats leidt wederom een counter in en deze wordt koelbloedig afgemaakt door VSCO. DESZ blijft drukken en op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Deze valt uiteindelijk in de 74e minuut. Na goed doorzetten van Naberman, haalt hij de achterlijn en geeft een strakke voorzet op Moorman, die goed voor zijn man komt en de bal binnentikt.

Echter in de 80e minuut ligt de bal alweer in het netje bij DESZ. Uit een toegekende vrije trap wordt de bal laag langs de muur precies in de hoek geschoven. Na een listig overstapje van een inlopende VSCO-er, is De Lange kansloos.

DESZ probeert het daarna nog wel, maar is niet in staat om de aansluitingstreffer te maken. DESZ verliest de degradatiekraker met 1-3 en blijft met 7 punten de rode lantaarn dragen.

Op naar zaterdag aanstaande, waar DESZ een uitwedstrijd speelt tegen FC Horst.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.03.23 | 10.02 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19524 s