Vrijdag 24.03.23 | 10.40 uur

SC Genemuiden - AJAX AM 1-0 (1-1)

SC Genemuiden - AJAX delen de punten na gelijkspel

De verwachtingen waren zaterdag 3 maart 2023 hooggespannen bij Sportclub Genemuiden, voorafgaand aan de wedstrijd tegen AJAX. De opdracht was duidelijk, eerst de wedstrijd tegen de amateurtak van de Amsterdammers winnen om vervolgens vol goede moed een week later thuis op eigen veld de strijd aan te gaan in de topper tegen koploper v.v. Eemdijk. Helaas liep het anders. De wedstrijd werd weliswaar niet verloren, maar het ene punt na het 1-1 gelijke spel maakte de afstand in punten op de ranglijst alleen maar groter.

Sportclub Genemuiden speelde misschien wel één van zijn beste eerste helften van het seizoen. Het was oppermachtig en gaf nagenoeg niets weg. Vanaf het begin zette het AJAX onder druk. Dit resulteerde in de 1e minuut al in een goede mogelijkheid. Osama Ben Kaddour kwam oog in oog met doelman Axel Weitz te staan, maar goed ingrijpen van doelman Weitz voorkwam dat Sportclub Genemuiden al in een vroeg stadium op een 1-0 voorsprong kwam. De toon was gezet, de eerste aanval smaakte naar meer en er zouden er dan ook nog vele volgen. Yoran Popovic en Rens van Benthem waren de volgende in rij die het mochten proberen, resultaat leverde dit echter niet op. Tot aan de 33e minuut. Een gegeven strafschop gaf Sportclub Genemuiden de mogelijkheid om aan de leiding te komen. Na een overtreding op Yoran Popovic door Roy Deken zag scheidsrechter Oosterkamp geen andere mogelijkheid dan de bal op de stip te leggen.

Het was Yoran Popovic die de bal opeiste en mocht aanleggen, zijn schot was weliswaar goed geplaatst maar doelman Axel Weitz reikte voldoende ver met zijn hand om de bal naast te doen gaan. Deze kans leek verkeken, ware het niet dat de leidsman in het zwart constateerde dat de doelman te vroeg bewoog. De penalty mocht over en nu was het Osama Ben Kaddour die het vanaf 11 meter mocht gaan proberen. Maar opnieuw ging het mis, de uitstekend keepende doelman Weitz pareerde opnieuw de bal.

De gemiste penalty deed de hoop bij Sportclub Genemuiden niet varen, het bleef aandringen en buiten een aantal speldenprikken van AJAX had het weinig te verduren. Geheel terecht kwam het bij het verstrijken van de 1e helft op een 1-0 voorsprong. Het lukte AJAX simpelweg niet om de bal weg te krijgen. De steekpass van Osama Ben Kadour op de mee op gekomen Noureddine Boutzamar was op maat, de bal kon simpelweg worden doorgetikt op de geheel vrijstaande Martijn Eenkhoorn die enkel nog maar zijn voet ertegenaan hoefde te zetten. Sportclub Genemuiden kon zich geen beter moment wensen.

Na rust zou alles veranderen, Sportclub Genemuiden was geen schim meer van wat het was in de eerste helft. De amateurs AJAX eisten steeds meer de hoofdrol op en zouden in het verder verloop van de wedstrijd dan ook terecht langszij komen. Op de één of andere manier kon men geen goed gevolg meer geven aan het goede spel wat men in het 1e bedrijf liet zien. Kansen werden er amper nog gecreëerd en het was AJAX die steeds makkelijker ging voetballen.

In de 78e minuut was het dan ook raak, het was Rydell Poepon die de bal teruglegde op Roy Deken. Die zag op rechts de voor zijn man opkomende Timo van Roemburg. Doelman Hidde Streutker probeerde zijn doel nog wel te verkleinen, maar met een geplaatst schot deed Roemburg de bal in de verste hoek van de goal verdwijnen. Dit doelpunt was ook de laatste van de wedstrijd, met nog een klein kwartier te gaan zouden beide teams niet meer bij machte zijn om nog tot meer doelpunten te komen. SC Genemuiden - AJAX AM 1-0 (1-1).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.03.23 | 10.08 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17763 s