Vrijdag 24.03.23 | 10.40 uur

Meer mogelijkheden in de nieuwbouw

Starterslening Zwartewaterland nu voor woningen tot 328.000 euro

De starterslening voor starters op de woningmarkt is in Zwartewaterland vanaf nu beschikbaar voor woningen tot € 328.000. Tot dusver lag de maximum koopprijs op € 230.000. “Dat bedrag stelden we vast in mei 2020. Sindsdien zijn de prijzen van koopwoningen flink gestegen. Met deze aanpassing ondersteunen we meer jonge Zwartewaterlanders die een woning zoeken”, zegt wethouder Jan van der Poel.

Gemeente Zwartewaterland werkt al jarenlang met een starterslening. Die biedt starters meer mogelijkheden voor de financiering van een woning. Zij kunnen daarmee het verschil tussen hun maximale hypotheekbedrag en de aankoopprijs financieren. De hoogte van de lening is maximaal 20 procent van de totale koopsom van een woning.

Budget beschikbaar
Met de verhoging van het maximale bedrag tot € 328.000 sluit Zwartewaterland aan bij de gemiddelde waarde van buurgemeenten. Sinds de laatste aanpassing stegen de huizenprijzen met een derde. “Nu komt weer een grotere groep starters in aanmerking voor de lening. We hebben nog budget beschikbaar. Bovendien verwachten we dat al verstrekte leningen de komende jaren worden afgelost. Dat geld komt dan ook weer beschikbaar voor nieuwe leningen”, zegt Van der Poel.

Meer mogelijkheden in de nieuwbouw
De raad wil ook de werking van de starterslening voor nieuwbouw verruimen. Nu geldt de eis dat leners een huurwoning moeten achterlaten in Zwartewaterland. Meestal gaat het om een sociale huurwoning. Maar er zijn ook starters die direct vanuit hun ouderlijk huis een woning willen kopen of die buiten de gemeente wonen omdat ze in Zwartewaterland geen huis konden vinden. Die groepen vielen buiten de boot, maar komen nu ook voor de starterslening in aanmerking. De eis van economische of sociale binding blijft bestaan.

Kijk voor het aanvragen van een starterslening op www.zwartewaterland.nl/starterslening

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.03.23 | 15.30 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18078 s