Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

SC Genemuiden - v.v. Eemdijk 3-4 (1-2)

Titelaspiratie SC Genemuiden vervlogen na 3-4 nederlaag tegen Eemdijk

Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om de wedstrijd op eigen veld tegen v.v. Eemdijk in winst om te zetten. De Eemdijkers waren over de volle 90 minuten de betere en wonnen de topper in de 4e Divisie B uiteindelijk met 3-4. Het werd een echte wedstrijd. Het toegestroomde publiek werd een vermakelijk duel voorgeschoteld en tot aan het laatste fluitsignaal bleef het ongekend spannend.

Sportclub Genemuiden begon sterk aan de wedstrijd, vanaf het eerste fluitsignaal trok het richting het Eemdijker doel en de eerste mogelijkheid was dan ook voor de groen- witten van Sportclub. Osama Ben Kaddour probeerde het via de korte hoek maar zijn bal ging in het zijnet.

Aan de andere kant was het Jordie Huijgen die zijn poging zag stranden, zijn voorzet bracht de bal bij Yannick Bouw. Die had een fraaie omhaal, maar via de onderkant van de lat kwam de bal weer terug het veld in. Het spel golfde op en neer en Rens van Benthem was de volgende speler die namens Sportclub een doelpoging mocht wagen, alleen was Jauke Beekhuis die de bal pareerde en een doelpunt voorkwam.

Dat er doelpunten zouden gaan vallen in de wedstrijd was wel duidelijk, de vraag was alleen wanneer. In de 16e minuut was het dan ook raak, Argjend Selimi was de man die namens Eemdijk de score opende. Hij speelde zich knap vrij en trok naar binnen, zijn schot was hard en doelman Hidde Streutker kreeg niet de kans om de bal nog tegen te houden.

De 0-1 voorsprong voor de Eemdijkers bracht Sportclub Genemuiden allerminst van slag, het bleef zijn eigen spel spelen en nog geen klein kwartiertje later stond de stand weer gelijk. Na het eigenhandig uitspelen van de Eemdijkse verdediging was het Osama Ben Kaddour die fraai afrondde en de 1-1 mocht aantekenen. Eemdijk stond onder druk en het mocht van geluk spreken dat het schot van Noureddine Boutzamar niet verder kwam dan de lat, deze spatte daarop uiteen terug het veld in waar Rens van Benthem het in tweede instantie probeerde maar daarbij opnieuw Jauke Beekhuis op zijn weg vond.

Dat Eemdijk voor rust op een 1-2 voorsprong kwam was dan ook een tegenvaller. Jeffrey van den Dikkenberg had alle ruimte om op te stomen richting het Genemuider doel, nadat hij eerder de bal had onderschept. Zijn bal op de mee opkomende Franslyn Nsingi was op maat, Nsingi zag het lege doel voor hem en kon simpel binnen schieten.

De 1-2 ruststand was vervelend, maar niet onoverbrugbaar. Sportclub Genemuiden bleef van zijn eigen kunnen uitgaan en wachtte geduldig af op de eventuele kansen die ongetwijfeld nog zouden gaan komen in de 2e helft.

Helaas liep het anders, het was Eemdijk die de score verder wist uit te bouwen. Argjend Selimi zorgde met een prachtig schot voor de 1-3. Het doelpunt van Martijn Eenkhoorn, die de 2-3 op het scorebord zette bracht niet veel later de spanning nog wel terug. Toch lukte het Sportclub Genemuiden niet om de gelijkmaker te forceren, want het was opnieuw Eemdijk die het net trof, Jesper van Dalen zorgde voor de 2-4. Het doelpunt van Yoran Popovic bij het verstrijken van de tijd deed het publiek nog wel opveren, maar de het 4e doelpunt en de gelijkmaker zou niet meer gemaakt worden.

Door de nederlaag is het verschil tussen de nummer 1 en 2 opgelopen tot 13 punten en is de voorsprong voor Eemdijk op Sportclub Genemuiden onoverbrugbaar geworden.

Sportclub Genemuiden kan en mag zich gaan richten op de nacompetitie. Door het winnen van de tweede periode ligt dit toetje aan het einde van de regulier competitie nog te wachten. Kans om te promoveren naar de 3e Divisie blijft dan ook nog steeds mogelijk.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.03.23 | 10.28 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17325 s