Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

Wie zet jij in het spotlicht?

Nomineer jouw favoriet voor de Overijsselse Cultuurprijzen

Wie neemt in 2023 het stokje over van Hendrik Jan Bokkers en Nathalie Schaap? De nominatieperiode voor de Cultuurprijzen Overijssel 2023 is begonnen!

De prijzen zijn bedoeld voor makers uit Overijssel die de afgelopen tijd hebben verrast, geprikkeld of geraakt. De winnaars stellen het programma samen van de uitreiking in september, waar zij beiden een geldbedrag van €10.000 in ontvangst nemen. Een mooie manier om de cultuurmakers uit onze provincie te waarderen!

Overijssel laat van je horen
Wie heeft jou verrast, geprikkeld, ontroerd of geraakt? Laat ons weten waarom juist jouw favoriet in aanmerking komt voor de Cultuurprijs Overijssel of de Cultuurtalent van het jaar.

Nomineren kan tot vrijdag 28 april 2023
We zoeken kandidaten in de breedste zin van cultuur: van muziek, theater, dans, beeldende kunst, fotografie, video en film, literatuur. architectuur, amateurkunst, beeldende kunst tot aan cultuurhistorie, design, vormgeving en letteren. Het bestuur van de stichting beoordeelt alle nominaties en vraagt daarnaast externe adviseurs uit het werkveld om mee te denken vanuit hun kennis en expertise om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

And the winner is….
De bekendmaking van de winnaars van de beide cultuurprijzen volgt in mei. Op 18 september 2023 reiken we de beide cultuurprijzen uit tijdens een feestelijke avond in Theater de Spiegel in Zwolle. Het programma van de uitreiking wordt samen met de winnaars gemaakt en staat volledig in het teken van kunst en cultuur in Overijssel én de beide winnaars in het bijzonder. Een jaarlijks hoogtepunt voor cultureel Overijssel!

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 25.03.23 | 07.22 UUR
Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17175 s