Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

Provinciale Statenvergaderingen op 28, 29 en 30 maart 2023

Afscheidsvergadering Statenleden van Provincie Overijssel

Na de verkiezingen van afgelopen 15 maart is het tijd om afscheid te nemen van een groot deel van de Statenleden van de provincie Overijssel. Dit vindt plaats op dinsdag 28 maart vanaf 19.30 uur. Woensdag 29 maart vanaf 14.30 uur vindt de installatie van de nieuwe Statenleden plaats. Vervolgens is op donderdag 30 maart vanaf 19.00 uur het duidingsdebat over de verkiezingsuitslag. Deze vergaderingen vinden plaats in het provinciehuis in Zwolle. Inwoners van Overijssel zijn van harte welkom.

Afscheidsvergadering
Tijdens de afscheidsvergadering neemt meer dan de helft van de Statenleden afscheid. De Commissaris van de Koning Andries Heidema spreekt hen persoonlijk toe. Ook wordt in de vergadering een besluit genomen over het onderzoek naar de geloofsbrieven van de nieuwe Statenleden en de rechtmatigheid van de verkiezingen. Een afvaardiging van de Statenleden (commissie van geloofsbrieven) heeft dit onder leiding van Bureau Verkiezingen onderzocht. Dit is een handeling die altijd plaatsvindt na de verkiezingen.

Installatievergadering
In de installatievergadering op woensdag 29 maart worden alle 47 Statenleden geïnstalleerd. Om aan de werkzaamheden van de Staten te kunnen deelnemen moeten alle Statenleden in deze vergadering de eed of verklaring en belofte afleggen, ten overstaan van de Commissaris van de Koning. Dit belooft een feestelijke vergadering te worden.

Duidingsdebat
Het duidingsdebat over de verkiezingsuitslag is op donderdagavond 30 maart om 19.00 uur. Fractievoorzitters van iedere partij krijgen de gelegenheid te reflecteren op de betekenis van de uitkomst van de verkiezingen. Het gaat daarbij om de gewenste coalitie en de rol van diens partij, over de inrichting van de (in)formatiefase en de gewenste inhoudelijk (bestuurlijke) richting die een nieuw te vormen college zou moeten inslaan.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 24.03.23 | 07.26 UUR
Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.16015 s