Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

Informatiemarkt op woensdag 19 april 2023

Kavelverkoop Hasselt Om de Weede binnenkort van start

Nieuwbouw Hasselt Om de Weede

Nieuwbouw Hasselt Om de Weede© Gemeente Zwartewaterland

Wilt u landelijk wonen tussen weide en water? Aan de noordoostkant van Hasselt ligt de ruime nieuwe woonwijk ‘Om de Weede’ grenzend aan het natuur-, vaar- en recreatiegebied van de kop van Overijssel. Binnenkort start de verkoop van 31 kavels in deze nieuwste, groene woonomgeving. Op 19 april is er een informatiemarkt, een dag later start de inschrijving.

Unieke ligging kavels
Het nieuwbouwplan bestaat uit 2 delen met in totaal 31 kavels: de Statige Stadsweide en de Weederanden. In de Statige Stadsweide zijn 19 kavels voor vrijstaande woningen beschikbaar en is prachtig gelegen aan het water van de Weede en een robuuste groene zone. In de Weederanden liggen 12 kavels waarvan 4 voor twee-onder-één-kapwoningen en 8 voor vrijstaande woningen waarvan een gedeelte vrij ligt met uitzicht over de landerijen. Een kavel voor een vrijstaande woning ligt iets boven de € 200.000 en die voor een twee-onder-één-kap woning is € 127.500 (inclusief BTW, exclusief kosten koper). Op deze kavels kunt u uw droomwoning in eigen regie realiseren.

Informatiemarkt op woensdag 19 april
Iedereen die interesse heeft in het bouwen van een woning in Om de Weede is op 19 april van 19.00 tot 21.00 uur van harte welkom op de informatiemarkt in het gemeentehuis in Hasselt. Tijdens deze avond zijn de plannen en sfeerimpressies te zien en is er ruimte om vragen te stellen. Ook is er een energieadviseur op het gebied van duurzaam bouwen aanwezig die meer vertelt over de ambitie om ‘ENG’ te bouwen (Energie Neutraal Gebouw). Aanmelden voor deze informatiemarkt is niet nodig.

Duurzaam bouwen
De gemeente Zwartewaterland vindt duurzaam bouwen erg belangrijk. In Om de Weede wordt geen gasleiding aangelegd. De nieuwe woningen worden gasloos en kunnen verwarmd worden met bijvoorbeeld een bodem- of luchtwarmtepomp in combinatie met zonnepanelen. De eigenaren van deze nieuwe woningen besparen niet alleen door lagere energiekosten, maar houden hierdoor ook rekening met mens, dier en milieu en de generatie van de toekomst.

Inschrijven
Op 20 april start de inschrijving. Het inschrijven kan tot 17 mei 10.00 uur. De lotingsavond vindt plaats op het gemeentehuis op dinsdagavond 30 mei. Kijk voor actuele informatie over de kavelverkoop op www.zwartewaterland.nl/fase-1b-hasselt-over-de-weede

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 03.04.23 | 12.00 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.15475 s