Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

SC Genemuiden - Flevo Boys 4-2 (1-1)

Sportclub drukt Flevo Boys verder in de zorgen

De rode kaart voor Flevo Boys speler Ron Janzen in de 62e minuut na een domme en onbesuisde reactie na een gemaakte overtreding op Rens van Benthem, was misschien wel het kantel moment in het met 4-2 gewonnen duel voor Sportclub Genemuiden.

Nadat de groen-witten al vrij snel op een 1-0 voorsprong kwamen door een doelpunt van Rick Doorn, was het Flevo Boys die door twee doelpunten van Thom Bos de rollen geheel omdraaide en de polderbewoners op voorsprong zetten. De in de degradatiezone verkerende bezoekers hadden maar een opdracht en dat was winnen, maar faalden tot ontzetting van de aanwezige rood-witte aanhang hier jammerlijk in.

Sportclub Genemuiden kende een flitsende start. De zweetdruppels van de warming-up waren amper opgedroogd of de bal lag al achter in het net bij Flevo Boys doelman Winand Quartel. Vanuit een corner genomen door Sijmon Eenkhoorn kwam de bal bij de wel heel erg vrijstaande Rick Doorn. Deze torende boven alles en iedereen wat Flevo Boys heette uit en met een geplaatste kopbal was de doelman gezien.

De goede start smaakte naar meer, echter het vervolg op de vroege treffer was matig. Sportclub Genemuiden liet Flevo Boys het spel maken en wachtte geduldig op de kansen die ongetwijfeld zouden gaan komen, misschien wel te geduldig. Want het waren de bezoekers die door een doelpunt van Thom Bos in de 31e minuut langszij kwamen. Een hakje van Jelmer Dijkman bracht de bal bij Bos, die omspeelde knap de verdediging van Sportclub Genemuiden en met een hard schot schoot hij de bal tussen de doelpaal en doelman Hidde Streutker binnen.

Diezelfde Bos zorgde aan het begin van de 2e helft dat Flevo Boys zelfs op voorsprong kwam. De gasten begonnen in ieder geval gedreven na rust. Met de inbreng van Roelof Strikwerda en Ron Janzen had trainer Arjen Postma wat aanpassingen aangebracht. Een verre ingooi van Robin Zuidema luide de treffer in, zijn ingooi bracht de bal bij invaller Ron Janzen. Deze kopte de bal door die vervolgens door de inkomende Thom Bos fraai werd binnengekopt.

De euforie die dit opleverde was echter van korte duur, want nog geen minuut later was de stand alweer gelijkgetrokken. Martijn Eenkhoorn bracht van uit een hoekschop de bal bij Hadde Pleijsier, deze bezorgde de bal bij van Rens van Benthem die geheel vrijstaand de bal binnen mocht leggen.

Wat er daarna gebeurde had weinig met voetballen te maken. Het verloop van een pittige overtreding door Ron Janzen op Hadde Pleijsier ontspoorde geheel. Daar waar Janzen in de eerste instantie een gele kaart kreeg voorgeschoteld door leidsman Meilink, liet deze zich gaan door Rens van Benthem tegen de grond te duwen. Reden voor de scheidsrechter om de gele kaart in te wisselen voor een rode.

De man-meer-situatie die dit opleverde voor Sportclub Genemuiden was misschien wel wat Flevo Boys uit eindelijk de das heeft omgedaan. Want nog geen 2 minuten later na het opstootje was het Hadde Pleijsier die Sportclub Genemuiden op een 3-2 voorsprong zette. Het was voor het jeugdig talent zijn eerste treffer in de hoofdmacht en beloonde hiermee zijn goede prestaties van de afgelopen weken.

Flevo Boys leek geslagen. Het geloof in een goede afloop was verder weg dan ooit. Dit werd een goede 10 minuten later waarheid. Rens van Benthem maakte met een fraai afstandsschot zijn tweede doelpunt van de middag en bezorgde hiermee de thuisclub de definitieve 4-2 overwinning. Een overwinning die zelfs nog hoger uit had kunnen vallen, wanneer invaller Nathan Bos iets meer geluk had gehad aan het einde van de wedstrijd, zijn schot belandde op de paal. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 24.04.23 | 10.29 UUR
Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.15942 s