Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

Bestemmingsplan ligt vanaf 24 mei ter inzage

Nieuw woningbouwplan ‘Binnenveld’ in Genemuiden

De behoefte aan nieuwe woningen in Genemuiden is groot. Met ‘Binnenveld’ aan de rand van Genemuiden ligt er een plan klaar voor 243 woningen. Wethouder Harrie Rietman is enthousiast: “Met dit nieuwbouwplan kan de gemeente Zwartewaterland een deel van de woonbehoefte van starters, senioren en gezinnen in Genemuiden vervullen. Ook is er ruimte voor zorginitiatieven.” Het plan is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject. “Veel inwoners hebben meegedacht over dit plan, ik verwacht dat we hierdoor kunnen rekenen op enthousiasme vanuit de samenleving.”

Verschillende woningtypes en veel groen
Voor en na de zomervakantie van 2022 zijn er 3 bijeenkomsten geweest waar omwonenden en belanghebbenden konden meedenken over het plan Binnenveld. De keuzes in het plan zijn ook gemaakt op basis van de ideeën van de aanwezigen tijdens de bijeenkomsten zoals de groenstructuur, indeling van de wijk (welk type gebouw komt waar) en ontsluiting. De nieuwe wijk Binnenveld zal bestaan uit een mix van verschillende woningtypes. De woningen zijn gasloos en er komt veel groen in de wijk. Het plan heeft ook mogelijkheden voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (zoals de hofjeswoningen). Het zorginitiatief biedt ruimte aan drie woonzorggroepen.

Het plan ligt 6 weken ter inzage
Met het starten van de bestemmingsplanprocedure wordt de eerste stap gezet in het mogelijk maken van de ontwikkeling van Binnenveld. Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 24 mei 2023 voor zes weken ter inzage op het gemeentehuis. De stukken kunnen in die periode worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl of op afspraak in het gemeentehuis. Naar verwachting kan het definitieve bestemmingsplan in oktober aan de Gemeenteraad worden aangeboden. Na het onherroepelijk worden van het definitieve bestemmingsplan kan de gemeente beginnen met de verkoop van de kavels en het bouwrijp maken van de gronden. In de eerste helft van 2024 verwacht de gemeente met de uitvoering te kunnen beginnen.

Inloopbijeenkomst
Wilt u meer weten over het nieuwbouwplan of heeft u vragen over het ontwerp bestemmingsplan? Op dinsdag 6 juni van 17.30 tot 19.00 is er een inloopbijeenkomst in d’Overtoom in Genemuiden. U kunt hier het bestemmingsplan inzien. Aanmelden is niet nodig.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 23.05.23 | 17.58 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.15376 s