Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

Provincie wil 'aandachtsoorten' nog beter beschermen

Basisschoolleerlingen maken kennis met bijzondere Overijsselse plant- en diersoorten

Scholieren van basisscholen in Overijssel gaan de komende periode op creatieve wijze kennismaken met de vele bijzondere planten- en diersoorten die leven in onze provincie. De kinderen worden uitgenodigd om hun favoriete zeldzame soort te tekenen afgaande op de naam. Soorten met namen als: groene glazenmaker, franjestaart, kommavlinder, klein wintergroen nodigen de kinderen uit om hun fantasie de vrije loop te laten. De winnende tekeningen hangen tussen 19 juni en 9 juli op groot formaat in bushokjes door de provincie.

"Sommige planten en dieren in Overijssel verdienen extra aandacht. Omdat ze zeldzaam zijn of vooral in Overijssel voorkomen. De provincie wil deze zeldzame soorten graag in Overijssel houden. Als je ze niet kent wordt dat lastig, want onbekend maakt soms onbemind. De eerste stap is de bekendheid van deze soorten vergroten. Zodat Overijsselaars een aantal van hen bij naam leert kennen. Daarom startte de provincie de campagne Ongekend Natuurtalent”, stelt Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde Landbouw en Natuur.

Soorten die extra aandacht verdienen
De zogenoemde 'aandachtsoorten' wil de provincie beschermen en sterker maken. "In onze provincie leven 114 aandachtsoorten die extra bescherming en versterking van hun leefgebied nodig hebben. Het zijn planten en dieren waarvoor Overijssel een belangrijk leefgebied vormt. Wij stimuleren daarom (inwoners)initiatieven die deze planten en dieren helpen met een subsidieregeling ‘Verbeteren condities voor aandachtsoorten’", vervolgt gedeputeerde Ten Bolscher. De soorten waar het om gaat vind je op www.natuurvoorelkaar.nl onder ‘condities voor soorten op orde’.

Natuur voor Elkaar
Onder het motto 'Zie wat jij kan doen, ga voor groen’ werkt de provincie samen met inwoners, organisaties en (agrarische) ondernemers aan het beleven, benutten en beschermen van natuur en groen. Deze samenwerking is gebundeld in het natuurprogramma Natuur voor Elkaar.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.05.23 | 07.16 UUR
Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.16076 s