Zaterdag 20.04.19 | 20.11 uur

Maak een reis door de tijd bij Stoomgemaal Mastenbroek

Nationale Molen- en Gemalendag 2019

Stoomgemaal Mastenbroek

Stoomgemaal Mastenbroek© Agriluchtfoto

Op Nationale Molen- en Gemalendag, zaterdag 11 mei, opent Waterschap Drents Overijsselse Delta de deuren van het oude Stoomgemaal Mastenbroek (d'Olde Mesiene) en van het naastgelegen werkende gemaal Veneriete. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in beide gemalen. Een reis door de tijd van het waterbeheer in de polder.

LEES MEER... | ZATERDAG, 20.04.19 | 11.35 UUR


advertentie

Feestelijk programma voor Koningsdag staat als een huis

Nieuwe bestuursleden voor Oranjevereniging Hasselt

Eind maart 2019 zijn er tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Oranjevereniging Hasselt drie nieuwe bestuursleden gekozen: Erik Akkerman als voorzitter, Marko Los als penningmeester en Margit Pelleboer als secretaris. Per 1 oktober 2019 pakken zij hun taken formeel op, maar inmiddels werken zij op de achtergrond samen met het huidige bestuur aan de voorbereidingen van onder andere Koningsdag 2019.

LEES MEER... | ZATERDAG, 20.04.19 | 09.06 UUR


advertentie

Commissie dankt sponsoren, gulle gevers en weldoeners!

Tweede 'Hasselt Bloeit' op handen gedragen

Tweede Hasselt Bloeit op handen gedragen

Tweede Hasselt Bloeit op handen gedragen© DKN | RDV

De voorbereidingen voor tweede opeenvolgende jaar van 'Hasselt Bloeit' zijn in volle gang. De commissie hoopt ook dit seizoen de binnenstad van Hasselt op te vrolijken met fraaie bloembakken. "Overweldigend zijn nog steeds de reacties die wij ontvangen hebben op het initiatief van vorig jaar. Er hebben zich ook al een groot aantal sponsoren aangemeld om 'Hasselt Bloeit' in 2019 weer mogelijk te maken", zegt commissielid Marianne Bredewold, namens 'Hasselt Bloeit'.

LEES MEER... | VRIJDAG, 19.04.19 | 14.03 UUR


advertentie

Van Engelshoven stort 10 miljoen euro in fonds

Ministerraad stemt in met mbo-studentenfonds

De ministerraad heeft op voorstel van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingestemd met de oprichting van een mbo-studentenfonds. Uit dit fonds kunnen mbo-studenten die met een goede reden vertraging oplopen, een vergoeding van hun school krijgen als ze geen studiefinanciering meer ontvangen. Het gaat bijvoorbeeld om studenten die ziek zijn, zwanger worden of een beperking hebben.

LEES MEER... | VRIJDAG, 19.04.19 | 10.28 UUR


advertentie

Activiteiten, evenementen en tips!

Zwartewaterland viert Koningsdag 2019

De gemeente Zwartewaterland bruist op Koningsdag, zaterdag 27 april 2019. Na het traditionele brommerrijden, voorafgaande aan Koningsdag, gaan de diverse Oranjeactiviteiten in de drie kernen vol van start. De Zwartewaterkrant heeft een overzicht van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

LEES MEER... | VRIJDAG, 19.04.19 | 07.06 UUR


advertentie

Burgemeester Bilder brengt gelukwensen namens de gemeente

Gouden huwelijksfeest voor Van den Berg - Van Dijk

Burgemeester Bilder brengt gelukwensen namens de gemeente

Burgemeester Bilder brengt gelukwensen namens de gemeente © Joke Veldman

Jan van den Berg en Alie van Dijk traden op 18 april 1969 in het huwelijk in het gemeentehuis van Genemuiden. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar op hun huwelijksdag in hun woning aan de Stuivenbergstraat in Genemuiden om hen te feliciteren met hun 50 jarig huwelijksjubileum.

LEES MEER... | DONDERDAG, 18.04.19 | 13.44 UUR


advertentie

Drinkwaterbedrijf Vitens maakt cijfers over 2018 bekend

Overijsselaar onderschat eigen (drink)waterverbruik

Drinkwaterbedrijf Vitens maakt cijfers bekend

Drinkwaterbedrijf Vitens maakt cijfers bekend© VanBeek

De droge zomer van 2018 laat zien dat voldoende water niet vanzelfsprekend is. Terwijl we water dagelijks nodig hebben om te drinken, te douchen of de tuin te sproeien en voor de natuur, landbouw en industrie. Door samen zuinig te zijn op water, houden we voldoende voor nu en later. Vitens, provincie Overijssel en de Overijsselse waterschappen Vechtstromen en Drents Overijssels Delta werken intensief samen om watertekorten te voorkomen. Waterbesparing door inwoners wordt hierin steeds belangrijker. Onderzoek van Vitens naar het drinkwatergebruik van inwoners maakte dat opnieuw duidelijk. De partijen trekken samen op om hiervoor meer bewustzijn te creŽren. Schoon zoet water is zelfs in Nederland een schaars goed, waarmee we zuinig moeten omgaan.

LEES MEER... | DONDERDAG, 18.04.19 | 12.05 UUR

CDA, FvD, VVD, CU en PvdA

Partijen starten met het formatieproces in Overijssel

Een coalitie van CDA, Forum voor Democratie, VVD, CU en PvdA is volgens informateur Geert Jansen het meest kansrijk voor Overijssel. Jansen adviseert om met deze partijen het formatieproces te starten en overhandigde woensdag zijn verslag aan opdrachtgever fractievoorzitter van het CDA Eddy van Hijum en Commissaris van de Koning Andries Heidema. Geert Jansen: ďDit is een coalitie die met 29 zetels op breed draagvlak in de Staten kan rekenen en voldoende draagvlak lijkt te hebben om de 4 jaar uit te dienen."

Gerelateerde artikelen:

LEES MEER... | DONDERDAG, 18.04.19 | 08.06 UUR

Hasseltse kerk tot de laatste plaats bezet

Jesus Christ Superstar eenmalig in Ichthuskerk

Jesus Christ Superstar eenmalig in Ichthuskerk

Jesus Christ Superstar eenmalig in Ichthuskerk© DKN | RDV

UPDATE Jesus Christ Superstar, de rockopera met muziek van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice is dinsdag 16 april 2019 eenmalig opgevoerd in de Ichthuskerk in Hasselt. Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt tekende voor de bijzondere uitvoering. Jesus Christ Superstar werd gedurende de film muzikaal ondersteund door dirigente Nynke Poelsma uit Vollenhove met zo'n vijftig koorleden. Het leverde SCAB een memorabele avond op, waarbij de kerk tot de laatste plaats bezet was.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.04.19 | 18.19 UUR

AriŽn Prins van Wijngaardenbad klaar voor nieuw seizoen

Zwembad Hasselt vanaf dit seizoen helemaal rookvrij

Zwembad Hasselt vanaf dit seizoen helemaal rookvrij

Zwembad Hasselt vanaf dit seizoen helemaal rookvrij© DKN | RDV

Als om 11.00 uur op woensdag 17 april 2019 het openluchtzwembad in Hasselt weer opengaat, is het hele terrein van het AriŽn Prins van Wijngaardenbad
rookvrij. Dit zwembad volgt daarmee de trend van rookvrije openlucht zwembaden in Nederland", zegt locatiemanager Raymond Spijkerman.

Gerelateerde artikelen:

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.04.19 | 09.40 UUR

OV-Klantenbarometer 2018

Reizigers positief over openbaar vervoer in Overijssel

Reizigers waarderen het regionale openbaar vervoer in Overijssel met positieve rapportcijfers, zo blijkt uit de presentatie van de jaarlijkse OV-Klantenbarometer op 11 april 2019. De nieuwe regionale Blauwnet treindiensten scoren zeer goed: Zwolle-Kampen krijgt een 7,9 en is daarmee de beste regionale treindienst. Zwolle-Enschede krijgt een 7,7. Sinds december 2017 verzorgt Keolis, in opdracht van de provincie Overijssel, deze twee treintrajecten. Daarvoor deed NS dit. Reizigers van de Blauwnet treinlijnen Emmen-Zwolle en Almelo-MariŽnberg beoordelen hun rit gemiddeld met een 7,8.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.04.19 | 08.38 UUR

Extra alertheid op natuurbranden

Verbod op Paasvuren Zwartewaterland door droogte

Door aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment in Zwartewaterland een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Gezien de waarden van de meetstations, de droogte en de verwachte hogere temperaturen is besloten om vanaf 16 april 2019 over te gaan naar fase 2 Ďextra alertí.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.04.19 | 17.58 UUR

Waterschap wil verdroging van natuur voorkomen

WDODelta: Proef met aangepast peilbeheer

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) start een proef met aangepast peilbeheer op de boezem van Noordwest-Overijssel. Doel van de aanpassing is het beperken van de verdroging van de natuur in de Wieden en Weerribben. De resultaten van de proef worden meegenomen bij het herzien van het peilbesluit in de toekomst. Het waterschap zette de proef op in afstemming met terreinbeheerders, rietsnijders, de bond van binnenvissers en het natuurcollectief Noordwest Overijssel.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.04.19 | 15.48 UUR

Workshop 'Aikido' bij nazorgcentrum

IntermeZZo biedt cursus voor mannen met kanker

De diagnose kanker zet het leven op de kop. Van degene die het treft en diens naasten. IntermeZZo steunt mensen in dit proces. Speciaal voor mannen start op 25 april een nieuwe activiteit: Aikido. De workshops zoals docent Sander Strating deze gaat verzorgen, is een milde versie van de Japanse krijgskunst. Het gaat niet om vechten, maar om regie nemen. Lichaamsbeweging staat centraal, uitgaande van de eigen conditie van de deelnemer. Aikido kan voor mannen een manier zijn om de balans terug te vinden.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.04.19 | 13.19 UUR

Collectanten huis-aan-huis in Hasselt

Collecte Hartstichting levert 2.603,55 euro op

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting, van 7 t/m 13 april heeft dit jaar 2.603,55 euro opgebracht. De Hartstichting bedankt de collectanten en inwoners van Hasselt voor hun bijdrage.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.04.19 | 12.10 UUR
Vandaag:
23° | 9°
Meer weer...
Morgen:
25° | 9°


LIVE SPORT
V.V. Buitenpost - SC Genemuiden 1-1
Olympia'28 - DSV'61 0-0
DESZ - NEC Delfzijl 2-0
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
5.77242 s