Woensdag 28.09.22 | 21.16 uur


advertentie

Nieuwe hagen en wandelpaden voor begraafplaats in Genemuiden

Opknapbeurt voor begraafplaats De Greente

De gemeente Zwartewaterland gaat begraafplaats De Greente in Genemuiden opknappen. De werkzaamheden starten naar verwachting in november. Over de werkzaamheden houdt de gemeente woensdag 5 oktober van 17.00 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst in ’t Olde Staduus in Genemuiden. Met de plannen voor De Greente komt de gemeente tegemoet aan de wens van veel bezoekers van de begraafplaats. De opknapbeurt moet zorgen voor een betere toegankelijkheid van De Greente.

LEES MEER... | WOENSDAG, 28.09.22 | 21.16 UUR


advertentie

Ook broertjes en zusjes zijn welkom!

'Beweegactiviteit voor kinderen met een beperking'

De buurtsportcoaches organiseren op woensdag 5 oktober een beweegactiviteit voor kinderen met een beperking. Voor kinderen die (net) niet mee kunnen komen tijdens onze gebruikelijke beweegactiviteiten op de woensdagmiddag. 'Hierbij gaat het om kinderen met bijvoorbeeld autisme, kinderen in een rolstoel of kinderen die slechtziend/blind zijn. En zo zijn er natuurlijk nog voldoende andere voorbeelden.'

LEES MEER... | WOENSDAG, 28.09.22 | 14.30 UUR


advertentie

Team volgt tweedaagse training

CBS De Driemaster maakt verdiepingsslag Rots & Water

Sinds 2018 is CBS De Driemaster in Hasselt een ‘Rots & Water-school’. De school heeft dit predicaat destijds ontvangen omdat het de methodiek van ‘Rots & Water’ schoolbreed aanbiedt. Dit jaar heeft de school besloten om een verdiepingsslag te maken. Alle teamleden hebben een tweedaagse training gevolgd en zijn daarmee goed toegerust om zelf ‘Rots en Water’ lessen te kunnen geven in de groep.

LEES MEER... | WOENSDAG, 28.09.22 | 10.56 UUR


advertentie

Lezing 8 oktober 2022 in Tapijtmuseum

Het bijzondere leven van Walter Schneider in Genemuiden

Johan van der Veen, historicus uit Deventer, komt op zaterdag 8 oktober 2022 naar het Tapijtmuseum in Genemuiden. Hij vertelt over het bijzondere leven van Walter Schneider.

LEES MEER... | WOENSDAG, 28.09.22 | 09.53 UUR


advertentie

Online aanmelden!

Veilig op weg met uw scootmobiel in Zwartsluis

In de gemeente Zwartewaterland organiseert Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met Fytac Ergotherapie en RSR Revalidatieservice B.V. een VVN Opfriscursus Scootmobiel. Deze training, op woensdag 19 oktober 2022, van 10.00 tot 12.30 uur in Hotel Zwartewater te Zwartsluis, is bedoeld om bezitters van scootmobielen veiliger en met meer plezier aan het verkeer te laten deelnemen. De training wordt in opdracht van de gemeente Zwartewaterland gehouden.

LEES MEER... | DINSDAG, 27.09.22 | 11.46 UUR

Uitslag bekend van publieke stemronde

Veertien Dorpscheques voor Zwartsluis uitgereikt

Veertien Dorpscheques voor Zwartsluis uitgereikt

Veertien Dorpscheques voor Zwartsluis uitgereikt© Gemeente Zwartewaterland

Maar liefst veertien initiatieven voor een prettige, mooie en levendige dorpskern van Zwartsluis hebben een Dorpscheque ontvangen. De cheques werden maandagavond 26 september uitgereikt in Sluuspoort. "Actieve inwoners maken het verschil in een dorp. Deze Dorpscheques onderstrepen dat", aldus wethouder Jan van der Poel.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 22.15 UUR


advertentie

'Waakvlam is minimale hoeveelheid gewonnen gas'

Gaskraan Groningen per 1 oktober 2022 op waakvlam

Vanaf 1 oktober 2022 gaat het Groningenveld op de waakvlam. Dat betekent dat er een minimale hoeveelheid gas wordt gewonnen; 2,8 miljard kubieke meter gas voor komend gasjaar vanaf oktober. Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) besloten. Als de geopolitieke situatie het toelaat, wil het kabinet de gaswinning uit het Groningenveld stoppen in het najaar van 2023, uiterlijk 2024.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 20.24 UUR


advertentie

Ook in de herfstvakantie gratis op pad met de bus of trein!

Ervaar het OV: Kinderen reizen gratis in oktober!

In de herfstvakantie een dagje eropuit met de (klein)kinderen? Jolanda (37) reist graag met de bus en trein: "Er is altijd wat te zien en onderweg kunnen we samen spelletjes spelen. Met de auto ligt je focus op de weg, veel minder gezellig! Nu de kinderen gratis meereizen gaan we in de herfstvakantie veel op pad. We hebben al leuke uitjes gepland."

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 14.43 UUR

Zaterdag 1 oktober 2022

Start Grachten Swim & Run bij Zwembad Hasselt

Deze week heeft de organisatie van de Grachten Swim&Run moeten besluiten om het evenement van start te laten gaan bij Zwembad Hasselt. Na overleg met experts is vastgesteld dat de watertemperatuur helaas al te veel gedaald is om zonder wetsuits aan de zwemevenement deel te nemen.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 09.58 UUR

Hernieuwde samenwerking met hoofdsponsor

Vesta Chemicals BV opnieuw hoofdsponsor Tennisclub Hasselt

Olaf Schulte (l) en Erik-Jan van Dijk

Olaf Schulte (l) en Erik-Jan van Dijk © Tennisclub Hasselt

Vesta Chemicals uit Zwolle heeft het contract voor het hoofdsponsorschap van Tennisclub Hasselt opnieuw verlengd. Vesta Chemicals verbindt zich weer voor drie jaren aan de tennisclub.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 09.49 UUR

Lezing over ridders die bij Zwartewatersklooster begraven liggen

Rijksarchivaris voor lezing naar de Veldschuur

Op initiatief van de Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster houdt dr. Kaj van Vliet, rijksarchivaris in Utrecht, op donderdagavond 6 oktober een lezing over de ridders die bij het Zwartewatersklooster zijn begraven. 'Hij heeft daar vorig jaar een deskundig en gedetailleerd artikel over geschreven.' Dat meldt de Stichting Erfgoed Zwartewatersklooster.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 09.41 UUR

Tegels eruit en planten erin!

‘Plant je plantje’ zorgt voor meer groen in Binnenlanden-West van Genemuiden

De wijk Binnenlanden-West in Genemuiden is weer een stukje groener. Op vrijdag 23 september 2022 hielden woningcorporatie Wetland Wonen en gemeente Zwartewaterland hier het evenement ‘Plant je plantje’. Die middag konden buurtbewoners gratis planten en struiken ophalen uit de tuinen van de door Wetland Wonen te slopen woningen aan de Stuivenbergstraat en Meester Steenbergenstraat. Buurtbewoners konden tegels uit hun eigen tuin gratis inleveren en meteen een plant meenemen om in hun eigen tuin te zetten.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 08.48 UUR

Kabinet wil werken lonender maken

'Minimumloon in één keer met 10,15% omhoog'

Het kabinet wil werken lonender maken en voert voor het eerst sinds de invoering in 1969 een extra verhoging door van het minimumloon. Daardoor gaat het minimumloon op 1 januari 2023, in tegenstelling tot het eerdere voornemen, in één keer omhoog met 10,15%. De ministerraad heeft daar op voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 08.47 UUR

Hasselters de bovenliggende partij bij VV Avereest

Olympia'28 start competitie met overwinning

Olympia'28 is de nieuwe competitie van start gegaan met een overwinning. Uit in Balkbrug werd VV Avereest met 0-4 verslagen. In de eerste helft liepen de Hasselters al gauw uit naar 0-3. Brian Snijder, Koen Holthof en Jos Holtland waren de doelpuntenmakers.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 08.45 UUR

SC Genemuiden – v.v. Buitenpost 4-0 (1-0)

Sportclub Genemuiden ruim langs V.v. Buitenpost

Na afloop van de met ruim 4-0 gewonnen wedstrijd tegen v.v. Buitenpost viel er gelukkig weer heel wat te lachen op sportpark de Wetering. De ruime overwinning toverde niet alleen bij de spelers en staf een glimlach op het gezicht, maar ook bij de aanwezige toeschouwers. In de achter ons liggende weken was het veelal net niet. Menig keer was het de lat of doelpaal die in de weg stond en Sportclub Genemuiden belette om de wedstrijd winnend af te sluiten. Tegen v.v. Buitenpost viel het kwartje gelukkig wel weer de goede kant op.

LEES MEER... | MAANDAG, 26.09.22 | 08.35 UUR
Vandaag:
11° | 4°
Meer weer...
Morgen:
12° | 4°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.28341 s