Woensdag 17.10.18 | 17.39 uur

Eerste palen de grond in voor nieuwbouwwijk

Kopers en wethouder slaan eerste paal in Zwartsluis

Eerste palen de grond in voor nieuwbouwwijk

Eerste palen de grond in voor nieuwbouwwijk© Gemeente Zwartewaterland

Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder Albert Coster van de gemeente Zwartewaterland woensdag het startschot voor de bouw van de eerste woningen op het voormalige Agnietenterrein in Zwartsluis. De eerste woning die gebouwd wordt, is de vrijstaande woning van de familie Kisteman. Ook zij waren bij de feestelijke bouwstart met het slaan van de eerste paal aanwezig.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.10.18 | 17.34 UUR


advertentie

Vierde editie van Groen, Groener, Groenst!

Ontwerp jij 'De Groenste straat van Overijssel?'

Overijssel wordt door haar inwoners weer een stuk groener gemaakt. De vierde editie van de prijsvraag Groen, Groener, Groenst! is namelijk gestart. ‘Ontwerp jij de Groenste straat van Overijssel’ is het thema dit jaar. Gedeputeerde Hester Maij van natuur deed de aftrap voor de prijsvraag tijdens het symposium 'Groene en klimaat adaptieve steden en dorpen’. De prijsvraag is bedoeld voor inwoners van Overijsselse straten. Met een plan hoe ze hun straat groener willen maken kunnen ze 20.000 euro winnen. Dat bedrag moet besteed worden aan de uitvoering van het plan.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.10.18 | 16.12 UUR


advertentie

Tijd voor een time-out!

Een volle dag Fun & Forget in Zwartewaterland

Niet ieder kind groeit onbezorgd op. Een vader of moeder met (ernstige) fysieke of psychische klachten, een broertje of zusje met een verstandelijke of lichamelijke beperking, het drukt kinderen al op jonge leeftijd in de rol van mantelzorger. Maar ook kinderen die hun vaderland zijn ontvlucht, gevangen zitten in een vechtscheiding of opgroeien in een gezin met financiële problemen hebben het niet altijd makkelijk. Al deze kinderen verdienen af en toe een time-out en dus organiseren de Buurtsportcoaches en jongerenwerkers van Zwartewaterland in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg, in de maand november 'Fun & Forget'.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.10.18 | 13.54 UUR


advertentie

Stremming en gewijzigde verkeerssituatie in Genemuiden

Start werkzaamheden nieuw fietspad Hasselterdijk

Van 11 september t/m 9 november 2018 is de Hasselterdijk in Genemuiden door werkzaamheden gestremd voor alle doorgaande verkeer. Een gedeelte van de Hasselterdijk wordt ingericht als fietspad. De verkeerssituatie voor doorgaand en bestemmingsverkeer verandert hierdoor.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.10.18 | 10.28 UUR


advertentie

Daken met asbest na 2024 verboden

Einde asbestdaken in Nederland

Daken met asbest zijn in Nederland na 2024 verboden. De Tweede Kamer stemde dinsdag met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Van Veldhoven: "Het is simpel: asbest is een grote bedreiging voor onze gezondheid en we moeten er van af. Het verbod op daken met asbest na 2024 staat nu. Dat betekent helderheid voor iedereen en de hoogste tijd om vandaag nog met saneren te beginnen."

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.10.18 | 09.09 UUR


advertentie

Ouders en leerlingen kiezen voor schaduwonderwijs

Het LAKS: Betaalde bijles neemt grote vlucht

Het aantal scholieren dat betaalde bijles volgt, neemt snel toe. De markt voor bijles is volgens recent onderzoek tussen de 185 en 286 miljoen, dat is 7 keer zoveel als in 1995. Deze toename in betaalde bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining, schaduwonderwijs genoemd, is volgens het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zorgelijk. Het schaduwonderwijs leidt volgens de scholierenorganisatie tot ongelijke kansen. De toename van ouders en leerlingen die kiezen voor schaduwonderwijs geeft volgens het LAKS ook aan dat de kwaliteit van het onderwijs niet goed is.

LEES MEER... | WOENSDAG, 17.10.18 | 08.52 UUR


advertentie

Beleef het donker op zaterdag 27 oktober 2018

Beleef 'De Nacht van de Nacht' bij de Veldschuur!

De Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht© VanBeek

Op zaterdag 27 oktober 2018, van 19.30 uur - 21.30 uur houdt informatiecentrum de Veldschuur, nabij Hasselt samen met Staatsbosbeheer 'De Nacht van de Nacht'. Het landelijke evenement voor inwoners van deze regio vindt plaats in natuurgebied d'Olde Maten. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.10.18 | 14.20 UUR


advertentie

Nedersaksisch erkende regionale taal

Aan de slag met streektaal op het vmbo

In samenwerking met het Cedin heeft de IJsselacademie een aangepaste uitgave van de lesbrief 'Jouw taal hoort bij jou' uitgebracht, speciaal voor vmbo-leerlingen in regio’s waar thuis ook dialect gesproken wordt.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.10.18 | 12.14 UUR


advertentie

Eumpien, kermis, optredens, marktkramen en snert!

Biestemerk komt vroeg op gang in Genemuiden

Juriaan en Silvia Folkers, nabij de Westerkaai

Juriaan en Silvia Folkers, nabij de Westerkaai© DKN | RDV

Dinsdag 16 oktober 2018 staat Genemuiden in het teken van Biestemerk. Het jaarlijkse 'beesten'festijn staat dit jaar voor de 168ste keer op de kalender. Voor een Geallemuniger is een bezoek aan de Biestemerk, ieder jaar op de derde dinsdag van oktober, een vast gegeven. Aan de Veerweg-Westerkaai staat ondernemersechtpaar Juriaan (40) en Silvia (39) Folkers. De marktkraamhouders uit Nieuwleusen waren al vroeg ter plaatse. "Mijn man (Juriaan, red.) heeft afgelopen nacht zelfs niet geslapen. Niet van spanning, hoor! Juriaan had nachtdienst", zegt de goedlachse inwoonster uit de buurgemeente.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.10.18 | 09.57 UUR


advertentie

Balans tussen bedrijfsbelang en omgeving

Provincie Overijssel bevordert groene bedrijvigheid

Provincie Overijssel bevordert groene bedrijvigheid

Provincie Overijssel bevordert groene bedrijvigheid© Provincie Overijssel

Op Natuurderij Keizersrande bij Deventer lanceerde gedeputeerde Monique van Haaf samen met ondernemer Annette Harberink maandag de website Buitenkansenoverijssel.nl De site dient als inspiratie en stappenplan voor inwoners en ondernemers om ook zelf actie te ondernemen in het buitengebied. Van Haaf: "Dat lijkt misschien vreemd, want het nog vaak gezien als inbreuk op de rust en ruimte van landschap of dorp. Toch is dat een gemiste kans. We willen mensen inspireren te ondernemen, want juist met nieuw elan en nieuwe ontwikkelingen blijft Overijssel ook straks aantrekkelijk om te wonen en te werken en recreëren."

LEES MEER... | DINSDAG, 16.10.18 | 08.39 UUR

Hasselters rode lantaarndrager na verlies tegen Hattem

Olympia'28 hekkensluiter na derde nederlaag op rij

Na drie wedstrijden is Olympia’28 de hekkensluiter in de derde klasse C. Thuis kon de ploeg uit Hasselt geen vuist maken tegen een uiterst effectief VV Hattem dat in de eerste helft al de basis legde voor de 1-3 overwinning.

LEES MEER... | DINSDAG, 16.10.18 | 08.28 UUR

Rotonde voor verbeterde verkeersveiligheid in Zwartewaterland

Turborotonde Hasselt-Genemuiden dwingt tot kiezen

Turborotonde Hasselt-Genemuiden in gebruik

Turborotonde Hasselt-Genemuiden in gebruik© DKN | RDV

De nieuwe turborotonde op de provinciale wegen N331 (Zwolle-Vollenhove) en N759 (Hasselt-Genemuiden) is in gebruik genomen. Bij een turborotonde kiest de weggebruiker al vóór de rotonde de richting. Dit is voor een snellere afwikkeling van het verkeer.

Gerelateerde artikelen:

LEES MEER... | 1 REACTIES : 1 | MAANDAG, 15.10.18 | 14.34 UUR

Klaverblad Sprintwedstrijd in Steenwijk

ZvZwartsluis scoort goud en veel persoonlijke records

ZvZwartsluis scoort goud en veel persoonlijke records

ZvZwartsluis scoort goud en veel persoonlijke records© ZvZwartsluis

Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) nam op zaterdag 13 oktober 2018 met 13 zwemmers deel aan de Klaverblad Sprintwedstrijd in Steenwijk. De in totaal 250 deelnemers van diverse verenigingen uit de regio zwommen 50 meter vrije slag, schoolslag, vlinderslag en rugslag. Door de tijden bij elkaar op tellen, werd duidelijk welke zwemmers het goud, zilver en brons in ontvangst mochten nemen. Voor ZvZ was er in de categorie meisjes junioren 1 een gouden medaille voor Feline Sam.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.10.18 | 13.04 UUR

Record op vier keer vijftig meter vrije slag

ZvZwartsluis zwemt regiorecord in Zwolle

Op zaterdag 13 oktober 2018 verscheen Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) met 18 zwemmers aan de start van de Swimkick en het Minioren Circuit, deel 1. In zwembad De Vrolijkheid te Zwolle werden 20 verschillende afstanden en twee estafettes gezwommen, waarna ZvZ met 30 medailles en 23 persoonlijke records (PR’s) terugkeerde in Zwartsluis. Hoogtepunt was wel het regiorecord op de vier keer vijftig meter vrije slag voor gemengde teams onder de tien jaar.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.10.18 | 12.22 UUR

Verkoop koeken gaat kas Irene spekken

Chr. Fanfarekorps Irene houdt jaarlijkse koekactie

Chr. Fanfarekorps Irene houdt deze week weer haar jaarlijkse koekactie. Leden van de muziekvereniging gaan huis-aan-huis met de verkoop van koeken om de clubkas te spekken. Net als voorgaande jaren levert Van Dijk Banket uit Zwartsluis de speculaaskoeken.

LEES MEER... | MAANDAG, 15.10.18 | 11.32 UUR


advertentie

Vandaag:
20° | 6°
Meer weer...
Morgen:
19° | 4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.20899 s