Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 27.11.21 | 10.44 uur
 

Burgemeester onthaalt bijzondere Italiaanse roeisloep

U-Dragon uit ItaliŽ doet Genemuiden aan

Burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland onthaalt dinsdag 8 juli 2014 de Italiaanse roeisloep U Dragon in de binnenhaven van Genemuiden. De twaalf bemanningsleden maken een elfdaagse tocht door Nederland. Zij slapen in de nacht van dinsdag op woensdag op het Genemuider turfschip de Vijf Gebroeders.

Sportvereniging Grupo U Dragon komt uit Camogli, een plaats dicht bij Genua. Ze trokken met hun unieke roeisloep eerder al door onder meer Frankrijk, Engeland, ArgentiniŽ en de Verenigde Staten. Dit weekeinde beginnen ze aan een vaartocht die ze van Sneek naar Rotterdam moet brengen. Komende dinsdag varen ze van Emmeloord naar Genemuiden. De verwachting is dat ze net voor het middaguur de binnenhaven binnen roeien.

Vanuit ItaliŽ meldde de sportvereniging dat ze graag iets willen overhandigen aan het gemeentebestuur. Na de ontvangst door de burgemeester bezoekt het Italiaanse gezelschap vermoedelijk het Tapijtmuseum.

De volgende ochtend roeien de Italianen door naar de Kamper Koggewerf, waarna ze een dag later richting Elburg koers zetten. Bij het verlaten van Genemuiden vaart overnachtingsplaats De Vijf Gebroeders een tijd mee om de buitenlandse gasten uitgeleide te doen. Uiteindelijk arriveert de U Dragon op donderdag 17 juli 2014 in Rotterdam.

De 12-riems 10,5 meter lange en 1.600 kg zware 'U DRAGON' is gebouwd in 1969 uit materialen van een sloep die uit begin 1900 stamt. De sloep is voorzien van zeilen, maar die hebben buiten de fraaie aanblik geen functie.

Voor meer informatie: www.udragun.it
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 04.07.14 | 20.35 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie