Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur
 

Stephanuswandeling en bezichtiging kerststallen

Sint Stephanuskerk Hasselt open op Tweede Kerstdag

Onder leiding van PKN kerkelijk werker, Mink de Vries werd op Tweede Kerstdag een Stephanuswandeling in Hasselt georganiseerd, waarin werd stil gestaan bij Sint Stephanus. De R.K. Sint Stephanuskerk (Eiland 22) had speciaal op deze dag, woensdag 26 december 2018, zijn deuren opengezet.

Er hadden zich voor aanvang van de wandeling zo'n 60 belangstellenden, nabij de Grote Kerk (Stephanuskerk), verzameld.

"Sint Stephanus was de eerste diaken van de christelijke kerk. De term diaken blijft altijd gangbaar in de christelijke kerken. Het woord diaconaat betekent ongeveer dienstbaar opstellen of helpen waar dat nodig is. En van de belangrijke functies van een diaken is invulling geven aan christelijke barmhartigheid. De wandeling ging via de Heilige Geest kapel- en gasthuis, de zeven huisjes en het Maria Klooster naar de Sint Stephanus Kerk."

De wandeling met uitleg van Mink de Vries werd afgesloten met een lied in de tuin van de Sint Stephanus kerk, onder het genot van een beker warme chocolademelk. Na afloop kon jong en oud nog genieten van - de door parochieleden gemaakte - kerststallen in de kerk en tuin. De heer Ben v/d Vegte vertelde daarbij een kerstverhaal en liet de aanwezigen ook nog een 100 jaar oude kerststal zien die volledige opvouwbaar was.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 27.12.18 | 10.35 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie