Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur
 

DCZ biedt hulp bij verduurzamen eigen woning

Je huis verduurzamen. Waar begin je?

In 2019 krijgen minimaal 100 woningeigenaren in Zwartewaterland gratis hulp aangeboden bij het verduurzamen van het eigen huis. Het kan daarbij gaan om allerlei energiebesparende maatregelen zoals spouwmuur-, vloer-, dak- en glasisolatie, energiezuinige HR-ketel, warmtepomp en zonnepanelen. Ook is het mogelijk te bespreken hoe je kunt toewerken naar een energieneutrale woning.

Tijdens de energiebespaarmarkt in Zwartsluis is hiervoor een samenwerking ondertekend tussen duurzaamheidscombinatie DCZ, gemeente Zwartewaterland en energieco÷peratie Energiek Zwartewaterland. Zij staan er samen voor in dat minimaal 100 woningeigenaren gebruik kunnen maken van een gratis energiescan thuis.

Wethouder Coster: "We blijven de inwoners graag stimuleren aan de slag te gaan met energiebesparing en dat begint met een goed advies van een energieadviseur." Duurzaamheidscombinatie DCZ is in Zwartewaterland gevestigd en heeft als eerste duurzaamheidsspecialist het landelijke keurmerk Duurzame Aanbieder behaald. Een Duurzame Aanbieder kan woningeigenaren van A tot Z ontzorgen bij het verduurzamen van de woning.

Dankzij een subsidie van de provincie en een bijdrage van de gemeente wordt de energiescan thuis gratis aangeboden aan inwoners die serieus hun eigen huis energiezuiniger willen maken. Om deelname te stimuleren gaan de drie partijen in 2019 samen zes informatiebijeenkomsten of energiebespaarmarkten organiseren in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 24.01.19 | 09.26 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie