Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur
 

Met orgelist Carl Visser en violiste Isabelle Doodhagen

'Klassiek op zaterdagmiddag' in Hasselt

Op zaterdag 16 februari 2019 vindt te Hasselt in de serie 'Klassiek op zaterdagmiddag' een bijzonder concert plaats. Het exclusieve 1 uur durende concert in de Ichthuskerk (Kastanjelaan 1) begint om 16.00 uur en wordt uitgevoerd door Carl Visser (orgel) en Isabelle Doodhagen (viool).

Carl Visser(1981) uit Oldemarkt studeerde aan het Prins Claus conservatorium in Groningen voor zijn bachelor uitvoerend musicus bij Theo Jellema. Zijn master sloot hij in 2009 af aan Artez in Enschede. Hij volgde verschillende internationale masterclasses bij o.a. Ton Koopman en Kees van Houten en werd finalist op het Amsterdams orgelconcours van 2010. Hij heeft een privé lespraktijk en is als docent verbonden aan een basisschool. Hij maakt zich verdienstelijk als continuospeler (klavecimbel/kistorgel) bij verschillende ensembles waaronder HetConsort3.0. Als cantororganist is hij verbonden aan de Sint Piterkerk van Grou, alwaar in 2018 het Requiem van Mozart werd uitgevoerd.

Isabelle Doodhagen (1989) was reeds op jeugdige leeftijd met vioolspelen bezig en deed ruime podiumervaring op met het Fries jeugdorkest dat ook buitenlandse optredens verzorgde. Vanaf 2007 studeerde ze voor uitvoerend violiste. In 2014 behaalde ze haar masterstudie bij Sarah Kapustin. Als viooldocente was ze in 2017 verbonden aan de muziekschool van Zwartewaterland, daarnaast heeft ze een eigen lespraktijk. Ze is verbonden aan verschillende ensembles waaronder HetConsort3.0 en Musica Michaelis.

Het is dus niet toevallig dat ze samen een optreden in Hasselt willen verzorgen. Ze hebben namelijk al vele gezamenlijke uitvoeringen met HetConsort3.0 gedaan. Het programma van het gelegenheidsduo is nog niet bekend, maar het wordt galante barokmuziek voor orgel en viool samen en apart. (Bach, Telemann etc).

De kerk is open vanaf 15.30 uur en vrij toegankelijk. Bij het verlaten van de kerk is er een collecte.
reageren REAGEER | stuur door | ZATERDAG, 02.02.19 | 12.21 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie