Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 19.08.19 | 15.41 uur
 

Nieuwe vrijwilligers welkom!

Start nieuw seizoen Tapijtmuseum Genemuiden

Het Tapijtmuseum in Genemuiden heeft het startsein gegeven van een nieuw museumseizoen. Het museum hoopt de komende weken, naast museumbezoekers ook een achttal groepen van basisscholen uit Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis te verwelkomen. "De kinderen krijgen tijdens zo’n bezoek onder meer de introductiefilm 'Van biezen tot kunstgras' te zien. Vervolgens nemen ze een kijkje in het museum, en daarbij krijgen ze ook een bekertje ranja van het museum geserveerd."

De kinderen mogen tijdens het bezoek zelf aan het werk met vlechten, matjes afkanten en het invullen van antwoorden op een vragenlijst. De informatieve dag wordt afgesloten met een demonstratie van de weefmachines. "Gruwelijke verhalen over het afknijpen van vingerkootjes en het doorschieten van schietspoelen, worden daarbij door de vrijwilligers van het museum uit de doeken gedaan."

Wilt u als nieuwe vrijwilligster of vrijwilliger bijvoorbeeld één keer per maand meehelpen om de bezoekers te ontvangen in het museum? Dan bent u van harte welkom! U hoeft u geen ervaring te hebben in het serveren van een kop koffie en/of in de verzorging van broodmaaltijden en/of het geven van demonstraties en/of rondleidingen. Ervaren medewerk(st)ers leren u graag wat u moet doen.

Informatie over het vrijwilligerswerk in het Tapijtmuseum met de daarbij behorende 'arbeidsverplichtingen en rechten' is verkrijgbaar in het Tapijtmuseum, iedere dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur of dinsdagavond vanaf 19.00 uur of via het e-mailadres: info@tapijtmuseum.nl (www.tapijtmuseum.nl)
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 31.01.19 | 10.16 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie