Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur
 

Sluziger te gast bij Sluuspoort Zwartsluis

Met Paul van Gaalen op reis over en langs de IJssel

Op de activiteitenagenda van Sluuspoort staat voor het eerst sinds lange tijd weer eens een lezing van plaatsgenoot Paul van Gaalen. Op donderdag 14 februari 2019 is hij te gast in het cultureel centrum aan de Handelskade in Zwartsluis. 'Beleef de IJssel' is de titel van zijn lezing, die wordt omlijst met de meest fraaie foto’s van zijn hand. De avond begint om 19.30 uur.

De entree bedraagt 7,50 euro, leden van SAKZ betalen vijf euro (inclusief consumptie).

Paul van Gaalen woont sinds 1982 in Zwartsluis. Deze natuurfotograaf is bekend van zijn boeken en vele tv-reportages en is internationaal befaamd om zijn unieke manier van fotograferen. Paul werd vooral bekend door zijn fotoboeken voor het Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten en zijn vele publicaties in magazines.

In Beleef de IJssel brengt Paul van Gaalen de rivierloop op haar allermooist in beeld. Deze hommage aan de IJssel toont de vele, gevarieerde gezichten van de rivier vanaf haar bron tot aan haar monding in Kampen, waar zij wordt opgeslokt door de watermassa van het Ketelmeer. De fotograaf zocht ook de Duitse oorsprong op van het riviertje de Issel, dat via de Oude IJssel bij Doesburg in de IJssel uitmondt. De lezer stroomt als het ware mee als een blad op het water, dat van elk hoofdstuk de spil vormt. Naast het ontstaan en de betekenis van de IJssel komen de onderwerpen aan de orde, zoals de uiterwaarden door de seizoenen heen, bijzondere oeverterreinen van Staatsbosbeheer, watermanagement en de ontwikkeling van ‘nieuwe natuur’. Hoewel de nadruk ligt op het landschap en de specifieke IJsselflora en – fauna, krijgen ook de recreatieve aspecten en de economische bedrijvigheid aan en op het water de nodige aandacht. Vanwege de historische verhalen en de gedegen achtergrondinformatie helpt deze schitterende uitgave elke bezoeker van de IJsselvallei met andere ogen te kijken naar de mooiste rivier van Nederland, haar oevers en markante achterland.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 04.02.19 | 14.08 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie