Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur
 

Hoofdklasser heeft de smaak te pakken

Sportclub Genemuiden pakt opnieuw volle winst

Het lijkt erop dat SC Genemuiden de flow na de winterstop te pakken heeft. De 0-1 overwinning op Sparta Nijkerk die binnenviel na één schitterende vrije trap van Kay Velda werd uitbundig gevierd en maakt dat in de laatst gespeelde drie competitiewedstrijden maar liefst 7 punten werden verzameld.

Het leek wel een spelletje vrij worstelen. De eerste helft oogde rommelig en niet alleen de thuisclub, maar ook Sportclub hadden last van de felle wind die over het veld joeg. Goed voetbal laten zien was haast onmogelijk en een raar vallende bal zou zomaar een doelpunt kunnen opleveren. Veel foute passes van zowel Sportclub als de tegenstander waren meer regel dan uitzondering en dit kwam het spel niet ten goede.

De eerste kans van de wedstrijd kwam van de uiteindelijke matchwinnaar Kay Velda, nadat eerst Sparta Nijkerk via Frank Heus een kleine mogelijk had gecreëerd was hij het die een hard schot maar net langszij zag gaan. Het spel bleef op en neer golven. De thuisclub beperkte zich tot het uitdelen van kleine speldenprikken, maar verder dan dit kwamen ook zij niet.

De beste mogelijkheid kwam nog wel van de voet van Janic Makizodila. Na een voorzet van Bryan Burgerhout moest doelman Daan Huiskamp alle zeilen bijzetten om de bal te keren, maar gescoord zou er niet meer worden in het eerste bedrijf.

Beide teams bleven aan elkaar gewaagd. Het kon dan ook nog alle kanten op. De beginfase leek een herhaling van zetten te worden, het wachten was op het team die het eerste initiatief zou nemen en de score zou openen. Gelukkig werd het spel wel wat levendiger, er lukte meer en de amusementswaarde ging voor zo ver je daarover mocht spreken omhoog. Toch bleef ook in het 2e bedrijf de wind de spelers danig parten spelen, de bal dwarrelde alle kanten op en continue bleef het gevaar aanwezig dat deze maar zo in één van de doelen kon verdwijnen.

Met nog ruim een kwartier te spelen was het Genemuiden die een vrije trap mocht nemen, na een overtreding van Jerry Geurtsen op Omar Kavak. Deze vrije trap werd als een geschenk ontvangen door Sportclub. Kay Velda legde vanaf een meter of zestien aan en zag dat zijn bal met dodelijke precisie in de hoek van de goal verdween. SC Genemuiden had zijn voorsprong en vierde de treffer uitbundig. Langs de zijlijn werd de technische staf bijkans bedolven onder het complete team een teken naar de buitenwereld dat het binnen het team wel goed zit.

In de tijd die nog restte vielen er geen doelpunten meer. SC Genemuiden wist in het uitduel tegen Sparta Nijkerk opnieuw een overwinning over de streep te trekken. Een overwinning die naar meer smaakt. Wellicht kan Sportclub in de eerstvolgende wedstrijd tegen WZSV hier een vervolg aan geven. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 11.02.19 | 07.45 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie