Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 17.08.19 | 19.14 uur
 

Informatieavond pleegzorg 5 maart in Hasselt

Zwartewaterland zoekt pleegouders!

Ook in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk en soms voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Als er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat een kind verder weg geplaatst wordt in een vreemde omgeving en naar een andere school moet. Dinsdag 5 maart organiseert Trias samen met gemeente Zwartewaterland een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg in het gemeentehuis in Hasselt. Aanvang 19.30 uur.

Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@trias-groep.nl

Ervaringen van pleegouders
Tijdens de informatieavond vertellen ervaren pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning die Trias aan pleegouders biedt.

Iedereen kan pleegouder worden
Eric Lieben van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis )werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 12.02.19 | 11.15 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie