Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 09.12.19 | 18.19 uur
 

Rasteder Musiktage 2019

Goud Drumband Hasselts Fanfare op Open EK

De drumband van Hasselts Fanfare heeft zaterdag 29 juni 2019 deelgenomen aan de Rasteder Musiktage. Sinds 1955 wordt in het Duitse Rastede een weekend lang de Open Europees Kampioenschappen georganiseerd. Tijdens deze kampioenschappen worden onder meer het kunnen van diverse mars- en showbands getoetst. Met een score van ruim 86 punten behaalde de drumband van Hasselts Fanfare een eerste prijs.

De maandenlange voorbereiding wierp haar vruchten af, want wederom wist deze slagwerkgroep de jury te imponeren en verrassen met een spectaculair optreden, waarin lastige tempowisselingen en fraaie showelementen verwerkt waren. De tropische temperatuur weerhield de drumband er niet van het beste beentje voor te zetten. In vol ornaat en met trots kwam de band onder aanmoediging van trouwe fans dan ook het wedstrijdterrein opgemarcheerd.

Met ‘Kick it’ marcherend en ’12 o’clock’ stilstaand werd drumband Hasselts Fanfare beloond met de gouden medaille. Daar bovenop kwam nog de uitnodiging voor deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade 2021 en een prachtige waardering voor tamboermaitre Jan Worst van 90 punten. Voor de muzikanten, instructeur en fans kon de dag niet meer stuk.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de nieuwe show van de drumband van Hasselts Fanfare, dan wordt u van harte uitgenodigd om morgen, dinsdag 2 juli aanstaande naar Rouveen te komen. Op het kerkplein in Rouveen halen plaatselijke en regionale fokkers hun beste paard van stal om deze te presenteren aan een deskundige jury. En de drumband van Hasselt haalt hierbij alles uit de kast om het publiek een wervelende show te bieden. Aanvang 18.30 uur.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 01.07.19 | 09.04 UUR

Home | Mail | Copyright © 2019

Toon desktop versie