Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 07.12.19 | 15.07 uur
 

'Verborgen geschiedenis weer zichtbaar!'

Fietstochten en rondwandelingen in Hasselt

Op zaterdag 10 en 24 augustus 209 organiseert de PKN Hasselt, in samenwerking met de Actuele Moderne Devotie Beweging, fietstochten en rondwandelingen in Hasselt en in de Kop van Overijssel. De organisatoren willen hiermee een stuk onbekende geschiedenis blootleggen. Tijdens de fietstochten, en rondwandelingen, wordt de geschiedenis verteld van de relatie tussen de Hanze, de Moderne Devotie, het Stadsbestuur, Bisdom en de Adel.

Rondwandelingen
De rondwandelingen zijn in Hasselt en buurgemeente Kampen. In Hasselt beginnen ze om 11.00 uur bij het Oude Stadhuis. In Kampen is er op 24 augustus een rondwandeling om 14.30 uur, die begint bij het Oude Stadhuis/Museum.

Fietstochten
De fietstocht op 10 augustus start om 13.00 uur bij het Oude Stadhuis in Hasselt en gaat via het Zwartewaterklooster, St.Jansklooster naar Vollenhove. Op 24 augustus start de fietstocht eveneens om 13.00 uur bij het Oude Stadhuis in Hasselt( 17.00 uur terug). De tocht gaat dan naar Kampen, via Mastenbroek en IJsselmuiden. In Kampen is er dan eveneens gelegenheid om met de rondwandeling Moderne Devotie en Hanze mee te doen.

De fietstochten en rondwandelingen geven meer inzicht op de identiteit van Noord West Overijssel. Begeleider en gids is Mink de Vries. Opgave bij TIP Hasselt of per e-mail: devriesvrolijk@tiscali.nl

Een vrijwillige bijdrage voor de St. Mont Ventoux, team Samen op Weg Hasselt wordt op prijs gesteld.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 07.08.19 | 11.36 UUR

Home | Mail | Copyright © 2019

Toon desktop versie