Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 09.12.19 | 18.19 uur
 

’t Euifeest bestaat 60 jaar!

OV Hasselt viert recordaantal deelnemers 't Euifeest

Wat in 1928 begon met een drie dagen tellend Oranjefeest rond de verjaardag van onze toenmalige koningin Wilhelmina, liep in 1959 uit op ’t Euifeest. Een feest dat in de loop der jaren uitgroeide tot wat het nu is: een ruime week boordevol activiteiten, voor jong en oud.

Vrijwilligers
De Oranjevereniging Hasselt tekent voor de organisatie van 't Euifeest. "Ook bij deze zestigste editie kunnen wij rekenen op de inzet van vele vrijwilligers. Net zo dankbaar zijn wij voor alle sponsoren, adverteerders en lokale ondernemers die ieder op een eigen manier positief bijdragen aan hét feest van het jaar", aldus het bestuur van OV Hasselt.

Verenigingen en inwoners
Onze dank gaat ook uit naar de lokale stichtingen en verenigingen die met zorg een deel van het programma vullen. Zo ook naar alle inwoners die ‘t Euifeest als straatversierders, deelnemers en/of bezoekers voor ons allemaal meer dan de moeite waard maken.

Aftellen!
Wij tellen af richting ’t Euifeest en wat een feest zal het worden! Van 24 augustus t/m 1 september 2019 trakteren wij bezoekers en inwoners van Hasselt weer op een ruime week boordevol activiteiten voor jong en oud. Een week, waarin wij de zestigste editie van ’t Euifeest vieren met onder andere een revival van de Zweefmolen, Dikke Banden Race en Miss Euifeest verkiezing.

Proef Lokaal!
Natuurlijk trappen wij ’t Euifeest af met het altijd gezellige Hasselt ontmoet Hasselt, in de middag gevolgd door een spannende Euibattle. Direct na de Euibattle maken wij bekend wie de hele week mag stralen als Miss Euifeest. De Smaakroute hebben wij in een ander jasje gestoken. Het blijft fietsen en proeven, maar dan opgesplitst in een mooie Belevingsroute en het Foodfestival ‘Proef Lokaal’ door de Hasselter horeca verzorgt. Combineren mag, maar hoeft niet.

Ons Euifeest!
Meerdere keren deden wij een oproep aan de straatversierders en wagenbouwers van weleer om er samen met de huidige gangmakers een extra feestelijk Euifeest van te maken. Wij zien een record aantal versierde straten en extra lange optocht al levendig voor ons. Zo kunnen wij ieder jaar weer rekenen op de inzet van lokale verenigingen en ondernemers, betrokken vrijwilligers en sponsoren, enthousiaste deelnemers en bezoekers. ’t Euifeest is echt van en voor ons allemaal!

Alle activiteiten van 't Euifeest zijn naast de sociale media-kanalen ook te vinden in de nieuwe 'Euifeest Magazine'.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 13.08.19 | 18.00 UUR

Home | Mail | Copyright © 2019

Toon desktop versie