Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur
 

Werkbezoek Tweede Kamerlid Hilde Palland-Mulder

Sander Frank deelt elk jaar 60 kerstpakketten uit

Tweede Kamerlid Hilde Palland-Mulder was maandag 14 oktober 2019 te gast bij de ledenvergadering van het CDA Zwartewaterland. Met Hilde Palland werd gesproken over actuele zaken die spelen, zoals de stikstofproblematiek, het arbeidsmarktbeleid en de problemen bij het UWV. Ook gaf Sander Frank van Hotel Zwartewater Zwartsluis een boeiende prestatie over het ontstaan van zijn bedrijf.

Tijdens de ledenvergadering heeft Sander Frank een presentatie gegeven over zijn bedrijf hotel Zwartewater. Het hotel-restaurant is geopend in 1970 en inmiddels staat nu de tweede generatie aan het roer van dit alom bekende horecabedrijf. Frank presenteerde geen opsomming van droge cijfers maar gaf een inkijk in de historie, het heden en de toekomstplannen van zijn bedrijf. Hotel Zwartewater heeft 50 fulltimers en zo’n 10 oproepkrachten in dienst. Of zoals Sander Frank het noemde: 'Ik mag elk jaar 60 kerstpakketten uitdelen.'

Ook het Tweede Kamerlid Hilde Palland-Mulder kwam aan het woord. "Collectieve arbeidsongeschiktheidsverkering voor zelfstandigen om premie laag te houden en zekerheid op inkomen bij ziekte."

Na het vertrek van Sybrand Buma naar het burgemeesterschap van Leeuwarden mocht ze tussentijds toetreden tot de CDA-fractie en de Tweede Kamer. Met Hilde Palland werd gesproken over actuele zaken die spelen, zoals de stikstofproblematiek, het arbeidsmarktbeleid en de problemen bij het UWV. Ook de verplichte verzekering voor zzp’ers, waar het CDA een voorstander van is werd besproken.

Hilde Palland: "Het zou goed zijn wanneer er naast onze AOW ook een voorziening komt om alle werkenden te verzekeren van inkomen bij ziekte, dus ook zzp’ers."
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 16.10.19 | 11.40 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie