Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 09.07.20 | 18.53 uur
 

Zelf aan de slag voor biodiversiteit en natuur dichtbij!

Doe mee aan de Natuurwerkdag!

Samen buiten aan de slag en een bijdrage leveren aan jouw groene omgeving? Dat kan op zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Ontspannend, gezellig en gezond! Biodiversiteit, of wel de soortenrijkdom van planten en dieren, is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen.

Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag!

Voor welke soort ga jij aan de slag?
Landschap Overijssel organiseert voor de 19e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het taken van biodiversiteit en is aan alle locaties een soort gekoppeld. Je kunt op maar liefst 50 locaties aan de slag. Zo kun je in Noord West Overijssel bijvoorbeeld:

- Het erf bij veldschuur "Bid en Werk" onderhouden in Rouveen;

- Wilgen knotten op de biologisch dynamische tuinderij De Zonnehorst in Punthorst;

- Bosopslag verwijderen van Natuurgebied De Wieden bij Wanneperveen.

Meld je nu aan!
Wil jij samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor de activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op: www.landschapoverijssel.nl
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 30.10.19 | 17.45 UUR

Home | Mail | Copyright © 2020

Toon desktop versie