Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur
 

Astrid Dijkstra keert terug als PvdA-fractievoorzitter

PvdA zet volgende stap om nieuwe coalitie te vormen

Als de Partij van de Arbeid deel gaat uitmaken van het college van Zwartewaterland met de coalitiepartners Christen Unie en SGP dan schuiven de sociaal-democraten, de heer Harrie Rietman naar voren geschoven als wethouder. Drs. Astrid I. Dijkstra neemt na twee jaar raadsafwezigheid weer plaats als PvdA-fractievoorzitter in de raad.

De Partij van de Arbeid laat op hun website weten dat er de afgelopen periode, sinds het opstappen van BGZ-wethouder Coster, een reeks stevige gesprekken zijn gevoerd met de Christen Unie en SGP. "Om uit de bestuurlijke crisis te komen na het terugtreden van de BGZ-wethouder Coster hebben de coalitiepartners verkennende gesprekken gevoerd om snel tot een stabiel bestuur te komen en de PvdA is bereid haar bestuurlijke verantwoording te nemen."

"De PvdA is blij met het in haar gestelde vertrouwen, maar vindt het ook belangrijk dat aan de inwoners en met name de BGZ-achterban uitleg wordt gegeven over de aanleiding van de bestuurlijke crisis. Door deel uit te maken van deze nieuwe coalitie zijn we nog beter in staat om vorm te geven aan een sterk en sociaal Zwartewaterland. Op korte termijn zal in een ledenvergadering de deelname aan dit college en het gesloten akkoord aan de leden worden voorgelegd", aldus kandidaat wethouder Harrie Rietman.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 17.02.20 | 09.47 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie