Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 04.06.20 | 19.29 uur
 

'24-Uurs-aanpak' voor zo min mogelijk overlast

Vaartweg (N377) drie dagen dicht voor alle verkeer

Ter hoogte van de kruising Zandvoortweg en Terwee in Hasselt past Schagen Infra, in opdracht van de gemeente Zwartewaterland, de aansluiting op de Vaartweg (N377) aan. In verband met de werkzaamheden is het noodzakelijk de Vaartweg enkele dagen af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid.

Om de overlast te minimaliseren, heeft de gemeente samen met de aannemer een 24-uurs-aanpak uitgewerkt.

Afsluiting Vaartweg Hasselt duurt drie dagen
De afsluiting gaat in op woensdagavond 25 maart om 19.00 uur. Tot en met zaterdagavond 28 maart circa 23.30 uur wordt er 24 uur per dag gewerkt. De Vaartweg is in die periode afgesloten voor al het verkeer.

Omleidingsroutes tijdens afsluiting
Verkeer vanaf de Lichtmis richting Hasselt wordt vanaf de Lichtmis omgeleid via Zwolle. Verkeer richting de Lichtmis wordt via Zwartsluis en Meppel omgeleid. Tijdens de afsluiting van de Vaartweg kunnen personenauto’s, fietsers en voetgangers van en naar Terwee gebruikmaken van een tijdelijke ontsluiting via de nieuwbouwwijk Hasselt om de Weede. Deze route wordt met borden aangegeven.

Nieuwe situatie veiliger en overzichtelijker
De aanpassingen in de Vaartweg zorgen ervoor dat het autoverkeer wordt geremd en er een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers ontstaat. Voetgangers en fietsers kunnen de Vaartweg in twee etappes oversteken. Ook is de aansluiting van de Vaartweg op Terwee overzichtelijker. Terwee wordt haaks aangesloten op de kruising.

De fietsoversteek wordt gecombineerd met de (te verbreden) duiker van de Boekweitendam.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 11.03.20 | 13.02 UUR

Home | Mail | Copyright © 2020

Toon desktop versie