Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 28.11.20 | 16.16 uur
 

Tariefsverhoging valt leden rauw op het dak

Grandesco Muziekschool Zwartsluis houdt op te bestaan

Na het einde van het schoolseizoen 2020/2021 houdt Grandesco Muziekschool Zwartsluis op te bestaan wegens financiŽle onhaalbaarheid. Dat heeft Grandesco Music in een persbericht laten weten.

Uniek concept
De afgelopen twee seizoenen is er hard gewerkt om Grandesco Muziekschool Zwartsluis neer te zetten in Zwartsluis en omgeving. Het concept bestond uit het bieden van muzieklessen gericht op popmuziek en samenspel. Dit heeft geresulteerd in een aantal bands en optredens van een groep leerlingen tijdens de jaarafsluiting 2019 en het ďKerstbalĒ.

Principe
Grandesco Music wil zich hard maken voor kwaliteit en vindt het daarbij belangrijk dat docenten een juiste beloning ontvangen. De afgelopen jaren hebben de docenten een vergoeding ontvangen die geen recht doet aan de kwaliteit die ze leveren en net als in Zwolle een jaar geleden was er het plan om de tarieven te verhogen. Deze tariefsverhoging zou voor 75 procent ten gunste komen aan de docenten.

Negatieve reacties
Na het communiceren van deze tarieven heeft de muziekschool een aantal negatieve reacties en uitschrijvingen ontvangen waaruit blijkt dat de principes die voor Grandesco Muziekschool Zwartsluis erg belangrijk zijn niet aansluiten bij de doelgroep in de gemeente Zwartewaterland.

Winstgevend
Grandesco Muziekschool is op moment van stoppen een commercieel winstgevend bedrijf. Dat betekent dat er geen mogelijkheid is om gebruik te maken van subsidies. Ook uit overleggen met gemeente Zwartewaterland is niets voortgekomen wat bij kon dragen aan het creŽren van een gelijk speelveld tussen diverse muziekeducatie aanbieders.

Zwolle
Grandesco Music Zwolle blijft gewoon open. Deze school is in zes jaar tijd uitgegroeid tot de grootste muziekschool in de omgeving.
reageren REAGEER | stuur door | ZATERDAG, 11.07.20 | 14.11 UUR

Home | Mail | Copyright © 2020

Toon desktop versie