Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 31.07.21 | 11.22 uur
 

Tips voor activiteiten in tijden van sociale afstand

Sinterklaascomités worstelen met intocht van Sint

De sinterklaasintocht, elk jaar in de maand november, behoort tot één van vele hoogtepunten voor kinderen in Nederland. Maar veel sinterklaascomités worstelen in 2020 met de traditionele intochten. De anderhalve meter maatschappij is een lastige opgave. Hoe organiseer je dit jaar een traditionele intocht? Het korte antwoord: "Dat lukt niet", zegt Marieke Galgenbeld van De Regelaardij. "In een anderhalve meter samenleving zijn er wel tips voor activiteiten in tijden van sociale afstand."

We leven in een uitzonderlijke tijd die een extra beroep doet op de vaardigheden van iedere professional. Het coronavirus heeft zijn uitwerking op de evenementenkalender. Vanaf 1 juli 2020 is het weer mogelijk om evenementen onder bepaalde voorwaarden en omstandigheden te organiseren. Ondanks een versoepeling blijft de zichtbaarste coronamaatregel overeind: de anderhalvemetersamenleving. Wat is die anderhalvemetersamenleving en wat blijft er over van ons gezellige Nederland?

De Zwartewatekrant is benieuwd naar vragen en dilemma's omtrent de anderhalvemetersamenleving tijdens de sinterklaasintocht en leggen deze voor aan een expert op gebied van bedrijfsevenementen en organisaties, Marieke Galgenbeld van De Regelaardij: "Talloze sinterklaascomités worstelen met de vraag: mogen en kunnen we in een 'anderhalve-meter-samenleving' een intocht organiseren. Het organiseren van een evenement in een anderhalve meter maatschappij is haalbaar, echter we moeten loslaten dat we het 'oude' dit jaar willen. In plaats van dat iedereen vrijuit de Sint Nicolaas gaat verwelkomen is het goed om de bewegingsvrijheid te beperken."

"Bijvoorbeeld door het toepassen van verkeersbegeleiding op een evenement, vooraf aanmelden, toegangscontrole en een automatische COVID-19 check. Met de automatische COVID-19 check worden toekomstige bezoekers van evenementen 24 uur voor het evenement bevraagd naar symptomen van het coronavirus. Dat laatste is volledig in overeenstemming met richtlijnen van het RIVM."

Moet Nederland zich richten op de eerste versie van een Pop-up Sinterklaas? "Ok, hoe zie je dat voor je?", zegt de Hasseltse. "De term 'pop-up' is sowieso niet sterk. Het kinderfeest Sinterklaas is voelen, ruiken, beleven, spelen, ontmoeten en bovenal genieten!"

Marieke Galgenbeld van De Regelaardij voor bedrijfsevenementen en organisaties geeft enkele tips en tricks, als steuntje in de rug voor vele sinterklaascomités. "Creëer een vakverdeling voor families door te werken met een online deelnemersregistratie, eventueel met een online betaling, e-tickets en een tijdslotplanner. Deze 'vakverdeling' is ideaal om bijvoorbeeld ouders of 1 ouder max. begeleiding van de spelende kinderen te herinneren aan een veilige afstand. Hiermee laat je de bezoekers ook zien dat sinterklaascomités de juiste maatregelen hebben getroffen. Een evenement organiseren in 2020 is mooi, maar onze collectieve gezondheid is belangrijker."
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 07.09.20 | 11.08 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie