Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 29.10.20 | 21.12 uur
 

Genemuider hoofdklasser stelt orde op zaken

Collectief Sc Genemuiden wint van SDC Putten

Na het verlies vorige week tegen AZSV heeft Sportclub Genemuiden weer snel orde op zaken gesteld. Het won op eigen veld met 2-0 van koploper SDC Putten. Al binnen het kwartier lag de eerste bal voor Sportclub Genemuiden in het net. Omar Kavak scoorde met een fraaie diagonale schuiver op aangeven van Rens van Benthem.

Ver in de tweede helft wist Sportclub Genemuiden deze score verder uit te bouwen. Jur van Dalfsen gaf met een hakje het laatste zetje tegen de bal. Doelman Martin van Barneveld was het zicht op de bal totaal kwijt en zag de bal over zich heen in het doel verdwijnen.

Het was het collectief van Sportclub Genemuiden wat de wedstrijd maakte. Niet dat het allemaal even sprankelend was, maar binnen de lijnen deed het team wat van hen verwacht werd. Toch gebeurde er In het eerste bedrijf weinig. Beide partijen leken zoekende en tot aan de 1e treffer van Omar Kavak gebeurde er niet zoveel.
Vanaf het middenveld was het Rens van Benthem die de bal al koppend aan zichzelf meegaf, hij bracht de bal met een goede voorzet tot aan Omar Kavak. De geheel vrijstaande en opkomende aanvaller twijfelde geen moment, raakte de bal hard en schoot hem in het doel.

Deze vroeger treffer was een mooie opsteker, al duurde het bijna een half uur totdat er weer iets noemenswaardig zou gebeuren. Tegenstander SDC Putten leek gevangen in zijn eigen kunnen en het was dan ook opnieuw Sportclub Genemuiden die een goede mogelijkheid kreeg. Rafael Boer probeerde een bal al koppend uit de zestien te krijgen, dit lukte maar half. Het was Omar Kavak die de bal opving en kon schieten. Veel scheelde het niet, het schot was hard maar verdween via de linker doelpaal naast het doel.

In de tweede helft zou er niet veel veranderen. Sportclub Genemuiden bleef voor zover het mogelijk was de weg richting het doel van SDC Putten zoeken. In het toch wel pittige duel schroomde het niet om daar waar nodig in te grijpen, bij de tegenpartij was dit niet anders. De overtredingen die hieruit voortkwamen leverde zowel Sportclub Genemuiden als SDC Putten de nodige kaarten op. SDC Putten speler Bruce Lucke ging hier net iets te ver in. Hij incasseerde twee gele prenten in één wedstrijd, vroegtijdig douchen was het gevolg.
Het slotakkoord zou ook voor Sportclub Genemuiden zijn, ondanks het opportunistische spel van tegenstander SDC Putten. Het zou niet hun dag worden.

Het doelpunt van Jur van Dalfsen in de 72e minuut was de genadeklap. Niet geheel onfortuinlijk viel hij in het net. Het hakje van de jeugdige speler was subtiel en doeltreffend. Met nog een kleine 20 minuten te gaan zag het er niet naar uit Sportclub Genemuiden de overwinning uit handen zou gaan geven, wanneer Ramon Beens en Omar Kavak iets meer geluk hadden gehad. Had de score zomaar nog hoger kunnen uitvallen. (www.sc-genemuiden.nl | Helmich Lubberts)
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 21.09.20 | 09.05 UUR

Home | Mail | Copyright © 2020

Toon desktop versie