Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 28.11.20 | 16.16 uur
 

Alle kandidaten huiswaarts met presentje

Geslaagde muzikanten bij Hasselts Fanfare

Vijftien kandidaten, waarvan zes slagwerkers van drumband Hasselts Fanfare, hebben onlangs het examen slagwerk afgelegd. De muzikanten zijn - volgens de richtlijnen van het raamleerplan van de muziekbond KNMO - getoetst op onder meer muzikale begripsvorming, instrumentaal-auditieve technische vaardigheden en ritmische vaardigheden.

In gebouw van Hasselts Fanfare werd tijdens de examens, met in achtneming van de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus, te werk gegaan.

Voor elk van de getoetste rubrieken dienen de kandidaten minimaal een 6 te behalen om te kunnen slagen en aan het eind van de dag kon aan alle deelnemers het diploma overhandigd worden.

Van de eigen vereniging deden een zestal leden mee, waarvan Rens Huizing zijn D-diploma behaalde. "Een prachtig resultaat, want dit is het hoogst haalbare in de amateurmuziekwereld. Uiteraard werden de kandidaten beloond met een presentje", aldus de vereniging.

De slagwerkopleiding binnen Hasselts Fanfare wordt verzorgd door de professionele leerkrachten Henri Timmerman en Henrike Palland. Naast de individuele lessen wordt door hen ook begeleiding gegeven aan de drie verschillende groepen binnen de slagwerkafdeling van Hasselts Fanfare t.w. opstapdrumband, jeugddrumband, A-drumband.

Ben jij 8 jaar of ouder en wil jij dé opleiding om in de toekomst deel te nemen aan de optredens van een van Nederlands grootste drumbands? Neem dan contact op en laat je informeren naar de mogelijkheden, per e-mail: drumbandhasseltsfanfare@gmail.com
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 05.10.20 | 06.24 UUR

Home | Mail | Copyright © 2020

Toon desktop versie