Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur
 

Oppositiepartijen BGZ, CDA en VVD dienen motie in

Zeldzame motie van afkeuring tegen wethouder Knol

Oppositiepartijen BGZ, CDA en VVD in de gemeenteraad van Zwartewaterland hebben donderdag 29 okotober tijdens de digitale raadsvergadering een motie van afkeuring ingediend tegen wethouder Knol (CU). De onvrede richt zich rond Knarrenhof. De partijen vinden dit dossier niet passend bij het ambt van wethouder. "Deze mag namelijk nooit zijn invloed en stem gebruiken wanneer er sprake is van persoonlijke betrokkenheid op een dossier. Inzake dossier Knarrenhof is er door wethouder Knol meerdere malen in strijd gehandeld met de gedragscode voor wethouders."

De motie was ondertekend door de oppositiepartijen BGZ, CDA en VVD. De nu ontstane politieke spanning rondom het dossier Knarrenhof heeft Knol volgens de oppositiepartijen aan zichzelf te danken.

"De wethouder heeft meerdere momenten in het proces gehad, en nadrukkelijk in de periode eind januari/begin februari 2020, waarin hij alsnog wel gebruik had kunnen maken van zijn bestuurlijke, politieke en morele kompas, maar dit telkens weer heeft nagelaten."

De oppositiepartijen keuren de handelswijze van wethouder Knol af, inzake dossier Knarrenhof. Na een keer stemmen is de gezamenlijke motie van BGZ, CDA en VVD afgewezen met 7 tegen 12.

Knarrenhof
Knarrenhof is een combinatie van hofjes van vroeger met het gemak van heden. De landelijke stichting 'Knarrenhof' heeft als maatschappelijk doel, namelijk de leeftijdsbestendige bouw van woongroepen voor zelfredzame senioren in Nederland te bevorderen. Realisatie van Knarrenhof aan Tijlswegje is bij gemeente en belanghebbende omwonenden al lange tijd een discussiepunt.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 30.10.20 | 10.18 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie