Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 31.07.21 | 11.22 uur
 

Stadsbeiaardier Martien van der Knijff trakteert op verzoeknummers

Vraag jouw muziek aan op carillon Hasselt

Hasselters kunnen hun favoriete liedjes aanvragen voor het carillon. Want de jubilerende stadsbeiaardier Martien van der Knijff trakteert op verzoeknummers. ‘Zelf gecomponeerde melodieën mogen ook’, zegt de musicus. De stadsbeiaardier van Hasselt bespeelt het carillon alweer 30 jaar. Hiervoor ontving hij van wethouder Gerrit Knol vorige maand reeds een presentje. En een passend budget om nieuwe melodieën te maken voor de carilloncomputer. Van der Knijff vraagt daarom Hasselters nu om verzoeknummers aan te leveren.

‘Dat kan van alles zijn’, aldus de stadsbeiaardier. ‘Van pop tot rock. Alleen hardrock en rapmuziek lukt niet, omdat die muziek meer op ritme is gebaseerd. En het carillon is echt een melodie-instrument. Maar verder is bijna alles mogelijk.

Muziek van vroeger, maar zeker ook populaire muziek van nu.
Van der Knijff daagt verder muzikale Hasselters uit om eigen geschreven muziek aan te leveren. ‘Het carillon speelt vier keer per uur. Op het hele uur maximaal 60 seconden, ieder half uur 45 seconden en op de kwartieren 15 tot 20 seconden. Je melodieën moeten daarop dus aansluiten. Verder werkt de carilloncomputer met midi-bestanden. Je kunt dus ook een midi-bestand aanleveren.’

Hasselters die meer informatie willen kunnen contact opnemen met de stadsbeiaardier via info@beiaardiermartien.nl. Muziek aanmelden kan op hetzelfde mailadres. Tot 27 februari 2021.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 11.01.21 | 11.08 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie