Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur
 

Raadsleden voelen wethouder Slingerland aan de tand

Nieuwe uitrit Zwartewaterweg - Veerweg in Hasselt blijkt hoofdpijndossier

Al máánden houdt de aansluiting van een nieuwe uitrit op de Zwartewaterweg - Veerweg de gemoederen bezig in Hasselt. Wethouder Maarten Slingerland (SGP) van Zwartewaterland werd tijdens de raadsvergadering op donderdag 21 januari 2021 aan de tand gevoeld naar aanleiding van de onthullingen van het Burgercomité. Het comité had een WOB-verzoek ingediend bij de provincie Overijssel. De uitkomst was ontluisterend. Wethouder Slingerland heeft maandag j.l. per brief zijn verontschuldigingen aangeboden aan de leden van de gemeenteraad.

'Uit het WOB-verzoek blijkt dat de gemeente op het verzoek van de provincie om advies of bezwaar tegen de gevraagde uitweg dan wel de locatie van de uitweg, ambtelijk heeft aangegeven geen bezwaar te hebben. Deze informatie heeft mij niet bereikt. Tot mijn spijt moet ik dan ook concluderen dat afstemming tussen ambtenaar en poftefeuillehouder onvolledig is geweest. Dat betreur ik ten zeerste', aldus de wethouder in zijn excuusbrief.

'Wij zetten vraagtekens bij deze excuusbrief. De wethouder was immers op de hoogte, eind september. Waarom zijn wij niet ingelicht? Dat baart ons zorgen en is niet meer de cultuur van deze tijd', stelt Bastiaan Tamminga namens de BGZ-fractie.

Margreet Bosma, CDA-fractievoorzitter in de gemeenteraad: 'Het woord 'boosheid' komt keer op keer bij mij op. Onze fractie is boos, écht boos! De Raad is niet op de hoogte gesteld; dat had anders gemoeten....'

PvdA'er Astrid Dijkstra: 'Dit moet zeker anders. Ook de pijn zit bij onze fractie. Er zijn harde maatregelen nodig zijn om om het vertrouwen terug te winnen.'

Ook Tamme Spoelstra (CU) was vrij duidelijk na het aanhoren van de wethouder Slingerland: 'Achteraf gezien hebben wij een grote rol kunnen spelen. Wij wegen deze woorden als zuiver. Het is een leerpunt.' De ChristenUnie-fractievoorzitter zei afsluitend: Hét moet echt anders!'

De Raad gaf even voor 23.00 uur een motie, ingediend door PvdA, mee aan wethouder Slingerland. Deze motie werd breed gesteund en dus aangenomen.

Recht van motie
Het college Zwartewaterland maakt bezwaar tegen nieuwe uitrit op de Zwartewaterweg - Veerweg'. De motie moet bekend worden gemaakt voor maandag aanstaande, voorafgaand aan de hoorzitting, bij de Provincie Overijssel. De uitspraak daaropvolgend is onherroepelijk, als de rechtzoekende geen beroep of cassatie meer kan instellen.
reageren REAGEER | stuur door | DONDERDAG, 21.01.21 | 22.58 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie