Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur
 

Fractie voert creatief campagne in coronatijd

ChristenUnie Zwartewaterland fietst mee voor duurzaamheid

Gerrit Knol en Klaes Maarten van der Stege van de ChristenUnie Zwartewaterland, hebben zaterdag 6 maart 2021 meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen ze aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.

'De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de verschillende regio’s in Nederland. Daarom werden de afgelopen week verschillende lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd er een lokaal initiatief toegevoegd.' Dat meldt de CU-fractie.

Gerrit Knol en Klaes Maarten van der Stege stapten afgelopen zaterdag zelf op de fiets om hun lokale oplossing naar Den Haag te brengen.

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik en Pieter Grinwis, die alle initiatieven meenamen naar Den Haag.

'Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons het vertrouwen dat dat ook echt lukt.'

Tweede Kamerverkiezingen 2021
Op woensdag 17 maart 2021 staat de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op de kalender. De stembureaus in Zwartewaterland zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Behoort u tot een kwetsbare groep en wilt u eventuele drukte op de verkiezingsdag tijdens Tweede Kamerverkiezingen vermijden? Dan is het ook mogelijk om vervroegd een stem uit te brengen, op maandag 15 maart of dinsdag 16 maart 2021.

Hasselt | Gemeentehuis, Telvorenstraat 2, ingang Telvorenstraat (Goed toegankelijk voor rolstoelen.)

Genemuiden | d'Overtoom, Grutto 1 (Beperkt toegankelijk voor rolstoelen.)

Zwartsluis | Hotel Zwartewater, De Vlakte 20 (Goed toegankelijk voor rolstoelen.)
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 08.03.21 | 10.17 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie