Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Dinsdag 28.09.21 | 13.39 uur
 

Initiatiefvoorstel voor afschaffing precario terrassen, reclame en luifels

PvdA Zwartewaterland wil lasten voor ondernemers verminderen

De raadsfractie van de PvdA Zwartewaterland heeft deze week een initiatiefvoorstel bij de raad ingediend om dit jaar geen precariobelasting te heffen voor terrassen, reclame lichtbakken, zonneschermen en luifels. Met het voorstel wil de fractie de (lokale) horeca de helpende hand te bieden. 'Ons voorstel kan uitkomst bieden voor ondernemers die in zwaar weer zitten door de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door een verplichte sluiting.' De partij hoopt om op deze manier de ondernemers door de crisis heen te helpen.

Ondernemers, horeca en winkeliers hebben het zwaar door alle coronamaatregelen. De PvdA vindt het van belang dat de gemeente hen daarom steunt en faciliteert. Dit kan onder andere door al nu – dus ruim voor de heffingsdatum – te besluiten om in het jaar 2021 over bepaalde objecten geen precariobelasting te heffen.

PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra: “Door op dit moment in het jaar al duidelijkheid te geven, hebben deze ondernemers in ieder geval één kleine zorg minder. Daarnaast zet dit ook de uitgesproken zorg en medeleven van de gemeente om in concrete actie!”

De fractie hoopt dat dit voorstel op korte termijn in de raad behandeld wordt en dat ook de andere partijen in de raad instemmen met het ontlasten van onze ondernemers. 'Onze ondernemers verdienen deze steun!', aldus Dijkstra.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 08.03.21 | 06.14 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie