Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Zaterdag 31.07.21 | 11.22 uur
 

Prachtig voorbeeld van goede samenwerking tussen professionals en vrijwilligers

Opgeknapt Van Stolkspark symbolisch geopend

Vandaag hebben wethouder Harrie Rietman en Stefan van Dijk het opgeknapte Van Stolkspark in Hasselt symbolisch geopend. Het park heeft rolstoelvriendelijke ingangen en paden gekregen en de muziekkoepel en volières zijn opgeknapt. Wethouder Harrie Rietman: “Ik ben trots op het vele werk dat vrijwilligers samen met de medewerkers van ROVA hebben verzet. Het Van Stolkspark is weer een gezellig park, toegankelijk voor jong en oud. Waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken en waar ook ruimte is voor andere activiteiten. Ook het idee voor een boomhut van groep 7 van De Toermalijn past hier prima in. Laten we er samen van genieten en het samen schoon en netjes houden.”

ROVA heeft in opdracht van de gemeente de verouderde halfverharding op de paden vervangen door een halfverharding van Schots graniet. In overleg met de gemeente en ROVA werd deze soort samen met de vrijwilligers uitgezocht. De hoofdpaden zijn weer 2 meter breed en de secundaire paden 1,5 meter. Zo is het mogelijk om met een rolstoel of kinderwagen het park in te gaan. De gemeente zorgde voor het aanstraten van de paden op de bestaande verharding. Binnenkort herstelt ROVA ook de grasmat.

Prachtig voorbeeld goede samenwerking
Een grote groep inwoners van Hasselt heeft de handen uit de mouwen gestoken om het Van Stolkspark weer in de oude glorie herstellen. Er zitten veel vrije uurtjes in. Wethouder Harrie Rietman: “Dit is een prachtig voorbeeld van een goede samenwerking tussen de vrijwilligers en professionals. Overdag legden de professionals de paden aan terwijl in de avonduren inwoners de paden hebben aangevuld voor de nette afwerking.”

Samen houden we het park schoon en netjes
Wethouder Rietman roept inwoners en bezoekers op om het ook zo te houden. “Iedereen is welkom in het park. Het park is namelijk van ons allemaal. Maar ruim wel je eigen rommel op. Neem bijvoorbeeld een zakje mee als je met de hond gaat wandelen. En als je gaat picknicken, laat dan geen lege verpakkingen achter.“

Historische vereniging en gemeente onderzoeken historische elementen in het park
Op basis van dit onderzoek gaat de gemeente samen met inwoners aan de slag met een visie voor het Van Stolkspark. Zodra het onderzoek afgerond is, volgt meer informatie. Inwoners die hierover mee willen denken kunnen mailen naar kerncoördinator Jannie Bloemert, j.bloemert@zwartewaterland.nl
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 11.06.21 | 18.33 UUR

Home | Mail | Copyright © 2021

Toon desktop versie