Knol Bouw BV ontvangt Topondernemers PWAS

Een kijkje achter de schermen bij Hasselts bouwbedrijf

Bouwbedrijf ontvangt Topondernemers PWAS

Bouwbedrijf ontvangt Topondernemers PWAS© Hilbert Koerhuis

De leerlingen van groep 7/8 van de Prins Willem Alexanderschool uit Hasselt zijn deze week op bezoek geweest bij Knol Bouw BV. Dit vond plaats in het kader van Topondernemers, een methode waarin vakken als aardrijkskunde, biologie en geschiedenis geďntegreerd zijn.

Omdat tijdens het nieuwe thema van TOP-ondernemers (de wereld in het klein) ook gewerkt zou worden over huizenbouw, besloten de leerkrachten van de PWAS en dhr. van Zeumeren van Knol Bouw de handen ineen te slaan.
Zo ontstond het plan om voorafgaand aan het thema de kinderen al ‘warm’ te maken met een bezoek aan Knol Bouw.

De kinderen kregen bij Knol Bouw eerst informatie over maquettes en kregen enkele maquettes digitaal te zien. Zo zagen zij het gebouw van sportland Hasselt, maar ook het huis van een leerling dat momenteel gebouwd wordt.

Na deze maquettes bekeken te hebben, kregen de kinderen een rondleiding door het gebouw van Knol Bouw. Ook de werkplaatsen werden bekeken.
Ter afsluiting mochten de kinderen zelf muurtjes bouwen in verschillend verband, hierbij kregen zij de opdracht om te kijken welk verband het stevigst was. Hierbij kwamen de kinderen tot verschillende conclusies.

Het bezoek aan Knol Bouw gold voor de leerlingen als een succes; een kijkje achter de schermen van de bouw is altijd leuk, maar zeker ook leerzaam.
Misschien zijn er op deze manier al zelfs wat kinderen enthousiast geworden om later een baan in de bouw te ambiëren.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 11.11.10 | 08.42 UUR


advertentie