Lokale ambassadeurs starten najaarsactie

Hasselters houden zich bezig met missie Unicef

Er is weer een nieuwe collectie Unicef kaarten en cadeaus, die op verschillende manieren te verkrijgen zijn. Ook dit najaar is een groot deel van de kerstkaarten weer te koop in de Wereldwinkel in de Keppelstraat in Hasselt.

Daarnaast zijn alle Unicef artikelen verkrijgbaar bij de Unicef ambassadeurs in Hasselt, Dorry Laarakkers-van Oort en Diny van Berlo. Zij houden zich bezig met de missie van Unicef.

Bij Unicef komen kinderen op de eerste plaats. Dat is hard nodig. Heel veel kinderen leven onder erbarmelijke omstandigheden. Wereldwijd hebben ruim 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren door AIDS, honger, geweld of oorlog. Unicef zet zich daarom in meer dan 160 landen in voor het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen en biedt structurele hulp aan kinderen.

De campagne van dit najaar is gericht op: Schoon drinkwater, hygiëne en toiletten. Leven in onhygiënische omstandigheden heeft grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen. Het leidt tot infecties en diarree wat ondervoeding kan versterken of zelfs kan veroorzaken. Ondervoeding is de belangrijkste onderliggende oorzaak van kindersterfte.

In Hasselt staan Diny van Berlo en Dorry Laarakkers u met raad en daad bij om Unicefproducten te verkrijgen.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 29.10.13 | 11.36 UUR


advertentie