Hasseltse doet aan crowfunding

Roos Elya Mussche in actie tegen Ziekte van Lyme

Roos Elya Mussche in actie tegen Ziekte van Lyme

Roos Elya Mussche in actie tegen Ziekte van Lyme© Roos Elya Mussche

De 17 jarige Roos Elya Mussche uit Hasselt heeft de Ziekte van Lyme. Deze chronische ziekte is moeilijk te genezen en een behandeling loopt al snel op naar duizenden euro's. De actie 'Lopen voor Lyme' is in het leven geroepen om de behandelingen van deze patiŽnten te financieren. De Hasseltse heeft al veel vrienden en familie benaderd die hun steentje bijdragen. Vandaag doet ze een beroep op de vrijgevigheid van de inwoners van de gemeente Zwartewaterland. Extra sponsoren en/of lopers zijn welkom!

Door een beet van een teek, ruim 8 jaar geleden, kreeg ze 'van de een op de andere dag' deze ziekte. De eerste jaren na deze beet wist ze niet dat ze de ziekte bij haar droeg, maar na een aantal jaren kwam zij erachter dat ze de Ziekte van Lyme had.

"Ik ben afgelopen week begonnen met deze actie, en ben nu al blij met het resultaat. Ik durf niet te voorspellen hoeveel geld er zal worden opgehaald, maar ik ben blij met iedere euro die mij een stapje dichterbij mijn genezing kan brengen", laat Roos aan Robert Wessel Jansema van De Zwartewaterkrant weten.

Op zaterdag 9 april 2016 zal er een landelijke actie (Crowfunding) worden georganiseerd in Woudenberg (Utrecht). De bedoeling is dat er een team voor Roos gaat lopen en er op deze manier geld word ingezameld om de behandeling te kunnen financieren.

"Deelnemers die de actie een warm hart toedragen kunnen meelopen in Woudenberg en/of de lopers financieel sponsoren", zegt Roos. Meer over Roos en haar actie? Check de website: www.lopenvoorlyme.nl/team/lopen-voor-roos

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.01.16 | 14.27 UUR


advertentie