Medewerkers scheepswerf slaan alarm

Brand uitgebroken op binnenvaartschip Zwartsluis

Brand op binnenvaartschip tijdens werkzaamheden

Brand op binnenvaartschip tijdens werkzaamheden© Henry Wallinga

Tijdens werkzaamheden op een scheepswerf aan de Zomerdijk te Zwartsluis is maandagmiddag 21 maart 2016 brand uitgebroken op een binnenvaartschip. Medewerkers ondernomen nog een poging gedaan om de brand te blussen, maar vanwege hevige rookontwikkeling werd alsnog de alarmcentrale gebeld.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt waren snel ter plaatse en hadden met enkele stralen hoge druk en een straal schuim de brand al snel onder controle. De brand ging gepaard met dikke zwarte rookwolken en was in de omgeving van de machinekamer en het verblijf van de matroos.

Het schip dat ter reparatie lag bij de scheepswerf raakte vorige week dinsdag betrokken bij een frontale aanvaring op het Markermeer. Door deze aanvaring raakte de romp van het schip zwaar beschadigd en moest vervangen worden. Om de brand goed te kunnen bestrijden moest de brandweer een deel van het voorschip slopen.

Bij de brand raakte niemand gewond.Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 21.03.16 | 18.27 UUR


advertentie