Korpsen Hasselt en Zwartsluis rukken uit...

Brand op schip aan Zomerdijk in Zwartsluis

Brand op schip aan Zomerdijk in Zwartsluis

Brand op schip aan Zomerdijk in Zwartsluis© Henry Wallinga

Maandag 18 april 2016 om 19:54 uur werden de brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt opgeroepen voor een brand op een vrachtschip. Bij een scheepswerf aan de Zomerdijk in Zwartsluis was een brand ontdekt aan boord van een schip.

Eerder vandaag waren er werkzaamheden gepleegd aan de scheepswand ter hoogte van de machinekamer. Hierdoor is er brand ontstaan welke zich na een tijdje kon uitbreiden naar een fikse brand. Met enkele stralen hoge druk en een straal schuim werd de brand bestreden. Het bleek een lastige klus om de vuur haard te bereiken. Er moesten enkele luiken worden verwijdert om een goede blussing te kunnen doen.

Omdat de luiken zo heet waren was dit geen makkelijke klus. Er moest dan ook een flinke hoeveelheid water aan te pas komen om de temperatuur te laten zakken. Na vele liters water waren de luiken dusdanig afgekoeld dat ze konden worden weggehaald. Nu kon de brand worden bestreden en was het gevaar dan ook snel geweken.Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 18.04.16 | 23.31 UUR


advertentie