Duizenden mensen tekenen petitie veiligheid en toezicht

CDA: 'Zorgen over de aanvliegroute richting vliegveld'

Lelystad Airport

Lelystad Airport© Bram van de Biezen

De Statenfractie van het CDA heeft vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten naar aanleiding van de onrust over de aanvliegroutes van de vliegtuigen die landen op Lelystad Airport.

Neem zorgen serieus
De fractie van het CDA wil weten wie verantwoordelijk is voor de veiligheid en toezicht en welke overheid besluiten neemt over het luchtruim boven Overijssel. 'We vinden het belangrijk de zorgen van onze inwoners serieus te nemen. Daarom hebben we ook gevraagd of de provincie bereid is tot het organiseren van een bijeenkomst voor de inwoners langs de aanvliegroute zodat zij hun vragen kunnen stellen", aldus Bouwien Rutten, woordvoerder Milieu en Energie.

Petitie
Veel inwoners van Overijssel maken zich zorgen over de voorgestelde hoogte van de aanvliegroutes (ca 900 meter) van vliegveld Lelystad. De afgelopen week hebben meer dan 4500 mensen de petitie voor hogere aanvliegroutes van Lelystad Airport ondertekend. De initiatiefnemers van de petitie zijn van mening dat wanneer de vliegtuigen hoger gaan vliegen mogelijke geluidsoverlast vermindert en de veiligheid wordt vergroot.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

Gerelateerde artikelen:

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.02.17 | 13.02 UUR


advertentie