Specialist in land- en tuinbouwmechanisatie bestaat 80 jaar

Rietman houdt jubileumshow voor jong en oud

Rietman houdt jubileumshow voor jong en oud

Rietman houdt jubileumshow voor jong en oud© Astrid Mensink

Rietman Hasselt bestaat 80 jaar en dat wordt met een jubileumshow gevierd. Op 22, 23 en 24 maart 2018 toont de jarige specialist in land- en tuinbouwmechanisatie veel imposante tractoren en machines, evenals het brede assortiment machines en gereedschap voor tuinonderhoud en buitenspeelgoed voor kinderen. "Natuurlijk kun je alles ook in onze webshop bekijken, maar dan mis je het gevoel", zegt Wout Rietman. "Bovendien gelden er tachtig aantrekkelijke aanbiedingen tijdens deze show met vermaak voor jong en oud."

Schuin tegenover de huidige locatie van Rietman Hasselt begon Steven Rietman, vader van Wout, in 1938 als fietsenmaker in het varkenshok bij zijn ouderlijk huis. "Al snel stoorde hij zich aan het feit dat er in het buitengebied geen stroom was en dus installeerde hij voor de eigen stroomvoorziening niet alleen bij zichzelf, maar ook bij een kleine veertig boeren een windmolen op het dak. In de oorlog bouwde hij zijn eerste autotrekkers met nog bruikbare onderdelen van kapotgeschoten auto’s en vrachtwagens." Vervolgens werd Rietman Hasselt enkele jaren later, in 1956 om precies te zijn, officieel dealer van Kramer tractoren.

Eind jaren 60 zette Rietman met gazonmaaiers en ander tuingereedschap de eerste stappen op de particuliere markt. "Met de veranderende techniek is dit aanbod in de loop der jaren met onder andere via de app aan te sturen maairobots uitgebreid." Verder levert Rietman Hasselt nu ook Kioti compact tractoren, vooral in gebruik bij hoveniers en gemeenten. De verkoop van buitenspeelgoed vindt zijn oorsprong in de miniaturen die Rietman als dealer van Renault, nu Claas, voor de koper van een tractor kreeg bijgeleverd. "Inmiddels bieden wij naast een zeer breed assortiment miniaturen ook traptractoren, trampolines en ander speelgoed voor buiten."

Anno 2018 draait ook de derde generatie mee in het familiebedrijf. Na zijn broer Gerrit kwam Wout zo’n 38 jaar geleden in de zaak, waar hij nu zijn neven Steven en Andries aan zijn zijde vindt. "Graag nodigen wij iedereen uit voor onze jubileumshow met diverse demonstraties. Zo toont meervoudig kampioen woodcarving Sander Boom op vrijdagavond en zaterdag zijn kunsten met een kettingzaag. Alle kinderen dagen wij uit een plakje hout van exact 100 gram te zagen, waarna wij de winnaar op zaterdagmiddag een leuke prijs overhandigen. Ook worden er donderdag en vrijdag vanaf vijf uur en zaterdag de hele dag hamburgers verkocht voor een project in Roemenië. Wij zijn er klaar voor!"

Jubileumshow Rietman Hasselt
Zwartewaterweg 6
8061 RJ Hasselt
www.rietmanhasselt.nl | www.rietmanshop.nl

Donderdag 22 maart 2018 van 10.00 tot 22.00 uur.
Vrijdag 23 maart 2018 van 10.00 tot 22.00 uur.
Zaterdag 24 maart 2018 van 10.00 tot 16.00 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 20.03.18 | 09.29 UUR


advertentie