Eerste exemplaar wandelroute voor burgemeester van Zwartewaterland

'Het Christoffelpad' aanwinst voor Hanzestad Hasselt

Eerste exemplaar wandelroute voor burgemeester Bilder

Eerste exemplaar wandelroute voor burgemeester Bilder© DKN | RDV

Op zaterdag 8 september 2018, tijdens Open Monumentendag is het 'eerste' exemplaar van de nieuwe wandelroute 'Het Christoffelpad', in het bijzijn van wethouder Albert Coster en belangstellenden, uitgereikt aan burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland. Christoffel beschermt over de hele wereld mensen die onderweg zijn. "In de indrukwekkende Grote Kerk (Markt 1) is een muurschildering te zien van deze Christoffel. En van de grootste en wat ons betreft de mooiste muurschildering van beschermheer Christoffel van de hele wereld", zegt TIP-voorzitter Wim Zwitser bij de presentatie in het kerkgebouw van St. Stephanuskerk (Eiland 22) in Hasselt.

Het Christoffelpad Hasselt
Het Christoffelpad is een tweedaagse wandelroute, aangesloten op ht wandelnetwerk met bedevaartsplaats Hasselt. "De stad waar ik heel graag woon", zegt Zwitser verguld van trots bij de presentatie van deze nieuwe wandelroute. "Naast het wandelen doen de wandelaars onderweg historische kennis op en maken zij ook kennis met de prachtige natuur van deze regio."

TIP Hasselt
De tweedaagse wandelroute is een initiatief van TIP Hasselt en kwam tot stand in samenwerking met Marketing Oost en vrijwilligers van de andere TIPs in Zwartewaterland. Lokale horecabedrijven hebben speciale pelgrimsarrangementen ontwikkeld. De nieuwe wandelroute is onder meer verkrijgbaar bij TIP Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 08.09.18 | 11.31 UUR


advertentie