Vaardigheidstraining in het gemeentehuis te Hasselt

GGD organiseert Su´cidepreventietraining Gatekeeper

Op donderdag 14 februari 2019 organiseert GGD IJsselland in samenwerking met de gemeente Zwartewaterland een zogenaamde gatekeeperstraining su´cidepreventie. De training is bedoeld voor mensen die vanuit hun professie of vanuit bijvoorbeeld vrijwilligerswerk mogelijk geconfronteerd kunnen worden met signalen die kunnen wijzen op su´cideverlangens. In de training leer je in een dagdeel deze signalen herkennen en leer je hoe je hier vervolgens mee om kunt gaan.

Inhoud training
In je werk, maar ook privÚ ontmoet je wel eens mensen die het moeilijk hebben op het gebied van wonen, school, werk, relaties, gezondheid. Soms voelt het leven voor hen zo zwaar, dat deze personen depressieve en zelfs su´cidale gedachten kunnen hebben. Uit onderzoek weten we dat praten over zelfmoord(gedachten) oplucht en ruimte biedt om andere oplossingen en (professionele) hulp te zoeken. Met een open en eerlijke vraag kun jij het verschil maken; de vraag van je leven. Gatekeepers zijn mensen die een sleutelrol kunnen vervullen in het begeleiden van mensen met su´cidale gedachten naar professionele hulp.
De ĹSu´cidepreventietraining Gatekeeperĺ is een vaardigheidstraining.

Het programma is opgebouwd uit vier onderdelen:
- Bespreking van ervaringen met en de houding ten opzichte van su´cide.
- Het oefenen van vaardigheden van de deelnemers.
- Kennisoverdracht van de trainers over het su´cidale proces en risicoverhogende en beschermende factoren.
- Bespreking van verwijsmogelijkheden en de hierbij behorende aandachtspunten.


Locatie en tijd
De training wordt gegeven op 14 februari 2019 van 13:00 tot 17:00 uur in het gemeentehuis in Hasselt.

Aanmelden
Aan de training kunnen 14 personen deelnemen. Er zijn inmiddels 10 aanmeldingen dus er zijn nog vier plekken beschikbaar. Neem voor meer informatie en aanmelden contact via j.romkes@zwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 08.02.19 | 08.38 UUR