Warm welkom voor leerlingen bij 'De Wildeman'

MC Zwartewaterland brengt bezoek aan Zutphen

MC Zwartewaterland brengt bezoek aan Zutphen

MC Zwartewaterland brengt bezoek aan Zutphen© MC Zwartewaterland

Afgelopen zaterdag 9 maart 2019 organiseerde Muziekcentrum Zwartewaterland met haar leerlingen een muzikale excursie naar het historische patriciŽr huis 'De Wildeman' in Zutphen. Op het programma stond een leerzame extra activiteit, naast de reguliere piano- en orgellessen.

Achter de imposante klassieke gevel van dit nog uit de late Middeleeuwen stammende huis, zagen de leerlingen en een aantal ouders stijlvol ingerichte kamers die hen naar de wereld van twee eeuwen geleden deden wegdromen.

In het instrumentenmuseum staat o.a. een indrukwekkende collectie toetsinstrumenten die bestaat uit juweeltjes van pianoís uit de Nederlandse en Europese muziekgeschiedenis.

De grote, zelfspelende Amerikaanse pianola was favoriet bij de leerlingen. Allemaal mochten ze even op het instrument 'spelen'. Voor meer informatie over piano- viool- gitaar of orgellessen bij het Muziekcentrum Zwartewaterland, zie de website: www.mczwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.03.19 | 14.31 UUR


advertentie