Zeewoldenaar Eduard Plate 17 juni van start

Hasselt heeft nieuwe centrummanager

Hanzestad Hasselt

Hanzestad Hasselt© Agriluchtfoto

Zeewoldenaar Eduard Plate start op 17 juni voor 4 aaneengesloten maanden (anderhalve dag per week, red.) als centrummanager van Hasselt. Hij gaat uitvoering geven aan de acties en maatregelen die zijn benoemd in het project Stadsbeweging van de gemeente Zwartewaterland voor Hasselt. Er zijn veel onderzoeken omtrent de vitaliteit en leefbaarheid van de Hanzestad. De opdracht voor de nieuwe centrummanager is hoe deze aanbevelingen, in samenwerking met welke betrokkenen vorm moeten krijgen.

Zwartewaterland heeft de afgelopen maanden, na het afhaken van Elizabeth Pilat, diverse gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten voor de functie van centrummanager. Hierbij is de keuze gevallen op Eduard Plate.

Zeewoldenaar Eduard Plate
Plate heeft veel expertise en ervaring op het gebied economie en ruimte, in zowel bedrijfsleven als publieke domein. De centrummanager neemt de operationele regie van het project Stadsbeweging op zich en voert zowel lokaal als in de regio acquisitie voor bestaande en nieuwe ondernemers in het aloude centrum van de Hanzestad.

Waarom is de lokroep van de winkel op de ene plek sterk en op de andere plek niet? Hoe maak je een winkelgebied succesvol? Hoe blijven winkels aantrekkelijk in het omnichannel tijdperk? "Die vragen worden ons dagelijks gesteld. Dat vraagt om samenwerking tussen ondernemers en gemeente. En om gericht centrummanagement met de juiste expertise. Als centrummanager zie ik uitdagingen en nog grotere kansen om deze stad nog mooier te maken."

Met project Stadsbeweging van de provincie Overijssel geeft Zwartewaterland de kans om samen met partners en inwoners de vitaliteit in het centrum van de aloude Hanzestad terug te brengen en Hasselt weer op de kaart te zetten. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel.

Het plan van aanpak wordt, als alles volgens planning verloopt, in het najaar 2019 opgeleverd en aan de raad aangeboden ter kennisname.

Eduard Plate | Biografie
Geboren in Arnhem. Getrouwd, 2 kinderen. Studie geografie met marketing Rijksuniversiteit Groningen. Eurowoningen, Wehkamp, Experian, Sanoma, Betapress, directeur AKO Boekenwinkels, incl AKO.nl en retail management Schiphol en NS Stations. Nu adviseur marketing en vestigingsplaatsen bij eduardplate.nl | Extenzio. Suggesties, plannen, voorstellen met betrekking op Hanzestad Hasselt zijn welkom op het e-mailadres: eduard@eduardplate.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 29.05.19 | 08.40 UUR


advertentie